“Fa cinc anys que el fem i aquest és el millor Regina que hem tret” diu orgullos Josep Grau en la presentació de la nova anyada d’aquest vi rosat.

I té clar que si és així, és perquè després de valorar diverses propostes finalment aquesta anyada, el vi ha passat 7 mesos envellint en bótes de roure austríaca, ovalades, però de 2000 litres. Fins aleshores s’havia criat en bótes més petites i assegura que aquest és el secret.

Un secret al que cal afegir l’elaboració prèvia. S’entren caixes de 10 quilos que es dipositen directament a una premsa pneumàtica suau durant 7 hores. I de la premsa a la bóta ovalada on fermenta a 15 graus durant 32 dies i envelleix amb les mares durant 7 mesos.

El raïm, garnatxa negra en un 90% i garantxa blanca un 10% surt d’unes terrasses en el que l’evolució del sol des de dalt fins a baix passa pràcticament de l’argila al granit.

I de nou amb el Regina, Josep Grau ha minimitzat la intervenció per tal que sigui el raïm que s’expressi.

Se n’han fet 2400 ampolles.

Nou comentari

Comparteix