Exibis 2014

Can Serra dels Exibis

Preu aproximat: 9€

DO Pla de Bages

Web: www.exibis.com

La transició que veiem al Pla de Bages quant a la recuperació de varietats autòctones, fins ara desconegudes, com el mandó es palpable sobretot en els vins de nova generació.

El Projecte Can Serra dels Exibis recupera vinyes plantades pels avis en terrasses a 500m d’alçada, sòls argilocalcaris on només la la vinya produeix fruit suficientment valuós per compensar la feina de corbar l’esquena per passar l’aixada.

El Exibit 2014 es un agermanament de la forànea cabernet sauvignon amb dues varietats autòctones catalanes (una només coneguda al Bages com la mandó i la sumoll negre més plantada arreu de Catalunya).

Exhibició de la varietat cabernet en la seva cara més lleugera, tractant-se d’un cupatge jove sense més criança que un any i mig de botella, mesclat amb la frescor del sumoll i els perfums de la varietat mandó.

Nombroses llàgrimes marquen la copa per desebocar en un fons de color rubí de intensitat mitjana-alta.

Servit a 15graus i amb prèvia oxigenació esquivem força les notes vegetals del cabernet, mostrant uns matisos més resinosos com d’escorça d’eucaliptus i de pi, amb certes notes de tabac negre.

Flor de romaní i sàlvia recorden l’aroma de garriga que es relaciona sovint al mandó.

Sensacions de calidesa es deuen al grau alcohòlic que aporten els cabernets surenys de climes mediterranis, tot i que la fruita àcida del sumoll sembla amaïnar. Les percepcions tàctils dels tanins són amables i cruixents mostrant un vi encara viu, sense mostrar cap astringència ni sequetat, que seríen característiques freqüents en cabernets sense criança prèvia al embotellat.

Estructura lleugera, bona i fresca acidesa, tanins madurs que regalen amabilitat tàctil tot i que el conjunt no presumeix de gaire amplitud de boca.

Un vi sense criança pero dinàmic i prou viu per iniciar-se en les possibilitats d’una denominació canviant com la DO Pla de Bages, en la part oriental de la Depressió Central de Catalunya. Aquesta zona vitícola promet que ens enviarà molts missatges sensorials dins una botella.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa