VadeVi
La Fira del Vi de Falset, enguany serà online
  • CA
La Fira del Vi de Falset 2019
La Fira del Vi de Falset enguany serà online | Ramon Francàs

!--akiadsense-->

La Fira del Vi de Falset, que enguany celebrava la seva 25a edició, ha estat una de les moltes damnificades per la crisi sanitària de la Covid-19. Davant aquesta situació, l’organització de la Fira, de la mà de l’Ajuntament de Falset, ha decidit organitzar la primera edició online d’aquesta popular fira per tal de mantenir viu l’esperit del certamen.

De l’1 al 3 de maig (en les mateixes dates que havia de celebrar-se la Fira), s’organitzaran diversos actes que s’emetran via Internet a través de les xarxes socials de la Fira del Vi, i per televisió a través del canal de teleservei de l’Ajuntament de Falset. La Fira, que arrenca divendres dia 1 amb el tradicional Tast de Blancs (19h), serà inaugurada oficialment dissabte a les 10h. A la inauguració virtual hi participaran la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Lluradó, l’alcalde de Falset, Carlos Brull; la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, i el president de la DOQ Priorat, Salustià Álvarez.

Un cop finalitzada la inauguració, a les 10:45 arrencarà l’activitat organitzada per la DO Montsant. Es tracta d’un tast que buscarà ser un passeig a través de la DO de la mà de tres professionals de diferents àmbits que puguin explicar les característiques de la DO des de la seva pròpia experiència professional i personal, i a través d’una selecció de vins Montsant representatius de les diferents zones en què es divideix la DO Montsant.

Els encarregats de portar als seguidors en aquest viatge per la DO Montsant a través dels seus vins seran Francesc Mauri, geòleg i presentador de TV3, Ramon Francàs, periodista i sommelier, i Rosa Vila, una de les primeres dones sommeliers titulades de tot l’Estat. Cada un d’ells s’encarregarà d’explicar, des del seu punt de vista més personal, algunes de les característiques de la DO Montsant: des dels sòls fins a les varietats, passant pels estudis de zonificació i caracterització de garnatxes i carinyenes de la zona. Set vins elaborats a base d’aquestes dues varietats, les més representatives del territori, serviran d’ancoratge als conductors d’aquesta experiència:

– Miloca Carinyena, Vendrell Rived. Carinyena jove.

– Shhhhh, Cooperativa Ulldemolins. Garnatxa jove.

– Furvus, Vinyes Domènech. Garnatxa i merlot amb criança.

– Les Joves de Margalef, Ronadelles. Garnatxa i carinyena amb criança.

– Solpost Garnatxa, Cellers Sant Rafel. Garnatxa. Criança.

– Vinya Goretti, Celler Comunica. Carinyena. Criança en lies.

– Granit, Josep Grau Viticultor. Garnatxa blanca.

Subhasta de vins solidària

Entre les diferents activitats previstes en aquesta primera edició virtual de la Fira del Vi de Falset destaca també la subhasta de vins solidària que se celebrarà diumenge 3 de maig i que arrencarà a les 12h. Conduïda pel periodista Xavier Graset, l’objectiu és recaptar fons per destinar-los a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i donar-los suport en la recerca científica contra la Covid-19.

A la subhasta, que es podrà seguir via Instagram Live al perfil de la Fira del Vi, hi participen 19 cellers de la DO Montsant amb diferents propostes i referències vinícoles: Acústic Celler, Celler Cairats, Celler Capafons-Ossó, Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler La Placeta, Celler Laurona, Celler Masroig, Celler Pascona, Celler Vendrell-Rived, Cellers Can Blau, Cellers Sant Rafel, Coca i Fitó, Cooperativa de Cornudella, Josep Grau Viticultor, Mas de les Vinyes, Portal del Montsant, Sindicat de la Figuera i Vinyes Domènech.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa