VadeVi
El Llegat, una col·lecció de vins que homenatja a persones amb noms i cognoms
Un moment de la presentació de Lo Carnisser

!--akiadsense-->

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, emparats per la DO Montsant, ha presentat Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat, en un acte que s’ha celebrat aquest divendres dia 11 a la plaça del Loreto d’Ulldemolins. El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets “amb molt d’afecte i estima” diuen des de la cooperativa que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació, el projecte vitivinícola de la Cooperativa d’Ulldemolins.

Lo Carnisser no és només un reconeixement al Miquel Toldrà, viticultor de la Cooperativa, elaborant aquest “vi tan especial i que tanta il·lusió li feia a ell s’han recuperat les tradicions d’una comarca” afirmen un un comunicat. És un vi brisat que neix amb l’anyada 2019 i s’ha produït amb la garnatxa blanca procedent de les vinyes que va plantar el seu pare, fa uns cinquanta anys i que ell conreava “amb tan d’amor i entusiasme” expliquen. “Un vi que és fidel al territori i als orígens, com el Miquel”. Després de fermentar el raïm macerant en fred (15º) amb les seves pròpies pells durant uns vint dies, que és tot el temps que dura la fermentació alcohòlica, es fa la separació de les pells i es deixa reposar i clarificar fins al moment d’embotellar-lo.

Ulldemolins està a la zona més alta de la DO Montsant, a la Vall del Silenci, situada entre el Parc Natural del Montsant i la Serra de la Llena. L’altitud, d’uns 600 metres, és un dels factors que afavoreix un terrer amb un microclima especial, amb molta variabilitat de temperatura entre el dia i la nit que, juntament amb el sòl de tipus argilo-calcari, permet aconseguir vins més concentrats amb molta potència aromàtica.

L’etiqueta de Lo Carnisser “és l’essència del Miquel, pagès que amb les seves mans treballades i expertes conreava la terra i les seves vinyes amb l’experiència de tota una vida dedicada a les seves passions, la vinya i el vi”.

L’acte de presentació, que va ser amenitzat pel concert de piano a càrrec de Lluís Capdevila Trio, organitzat per l’Ajuntament d’Ulldemolins amb motiu de la Festa Major i amb totes les mesures per la situació sanitària del moment, es va acompanyar d’un tast del vi presentat que van poder gaudir tots els assistents. Des de l’Agrícola d’Ulldemolins encaren amb moltes ganes aquest projecte de futur que els obre la porta a fer nous vins, sempre amb el compromís de fer arribar a qui els tasta el seu territori, sense oblidar que han arribat on són ara gràcies a tot el treball fet durant anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa