La DO Montsant ha convocat la primera edició dels Premis Montsant, guardons que reconeixeran la tasca i la trajectòria de viticultors, enòlegs i cellers de la denominació d’origen, i també d’altres professionals i institucions vinculats al món del vi.

Els premis, que es donaran a conèixer el 12 de juny al teatre L’Artesana de Falset, consten de vuit categories:

– Premi Vinya-Viticultor. Distingeix la trajectòria vitícola i reconeix el treball dels bons pagesos.

– Premi a l’Elaboració Impecable. Distingeix el bon treball dels enòlegs i cellerers.

– Premi a l’Esperit DO Montsant. Destinat al col·lectiu humà que desenvolupa la seva activitat al territori de la DO Montsant, el guardó distingeix la implicació, constància, perseverança i identificació amb els valors de la DO Montsant.

– Premi Nas Montsant. Reconeix el treball de sommeliers i tastadors de vins de la DO Montsant.

– Premi Enoturisme. Distingeix el celler o establiment que millor combina la seva activitat vinícola amb la promoció turística del territori dins l’àmbit de la DO Montsant.

– Premi Vinoteca. Distingeix l’establiment que ha destacat per la promoció dels vins de la DO Montsant.

– Premi Matricula d’Honor. Reconeix els mèrits de l’alumnat de l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana de Falset.

– Premi Comunicació. Distingeix el mitjà de comunicació o publicació que hagi destacat en la difusió de les qualitats de la DO Montsant.

La DO Montsant, creada l’any 2001, està integrada per més de 700 viticultors i 60 cellers. Anualment es comercialitzen més de 5 milions d’ampolles de vins Montsant, de les quals la meitat es venen al mercat interior, especialment Catalunya, i l’altra meitat a l’exportació, amb els Estats Units i Alemanya com a principals destins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa