VadeVi
Teixar 2015 de Vinyes Domènech, es presenta amb els Cinc Sentits
  • CA
El xef del Cinc Sentits, Jordi Artal explicant els seus plats
El xef del Cinc Sentits, Jordi Artal explicant els seus plats | M.R.F.

!–akiadsense–>

Vinyes Domènech ha presentat aquest dimecres la nova anyada del Teixar 2015 en un entorn privilegiat: la taula del xef del nou local del restaurant Cinc Sentits de Barcelona. El gran protagonista era el Teixar 2015, però des del celler l’han envoltat del bo i millor de Vinyes Domènech però també d’alguns plats creats especialment pels vins.

L’elecció de l’espai no és gratuïta. El xef Jordi Artal, va ser el primer que va idear un plat específicament per maridar amb el Teixar, amb el garrí com a protagonista. Ara, 11 anys després i tenint en compte l’evolució del vi, ha considerat que hi lligava molt millor el colomí.

El Teixar 2015 sortirà al mercat el mes de setembre
El Teixar 2015 sortirà al mercat el mes de setembre | M.R.F.

!–akiadsense–>

El Teixar és el vi insígnia de Vinyes Domènech i el súmmum de la reivindicació de la garnatxa, una de les prioritat de Joan Ignasi Domènech. A més a més, però, aquest vi està elaborat amb garnatxa peluda, una varietat escassa. El celler disposa del 20% de tota la que hi ha a la DO Montsant. I també de la meitat del 2% de vinyes velles d’aquest raïm de tot Catalunya.

Fa relativament poc temps, la garnatxa, tant la negra com la blanca com la peluda, era una varietat poc valorada i a més a més pràcticament rebutjada per a les llargues criances. Ara ja ningú posa en dubte que els vins elaborats amb aquests raïms resisteixen el temps. Precisament per això durant el dinar es va obrir un Teixar de 2007 que es va maridar amb una de les postres del restaurant Cinc Sentits: la reinterpretació del pa amb xocolata i oli que l’àvia de Jordi Artal li donava per berenar.

La presentació del Teixar 2015 s'ha fet a la taula del xef del Cinc Sentits
La presentació del Teixar 2015 s’ha fet a la taula del xef del Cinc Sentits | M.R.F.

!–akiadsense–>

En aquesta presentació també es van obrir ampolles del primer vi sense sulfits del celler. Es diu Vi d’Àmfora Natural que després de 3 anys de proves finalment ha sortit al mercat. També es va poder tastar una altra de les novetats del celler, un macabeu 100% de ceps plantats a finals dels anys 50 amb un rendiment de menys de 1000 kg per hectàrea. Molt poca quantitat de raïm tenint en compte que aquesta varietat pot arribar als 15.000 kilos per hectàrea.

Joan Ignasi Domènech, l'ànima de Vinyes Domènech
Joan Ignasi Domènech, l’ànima de Vinyes Domènech | M.R.F.

!–akiadsense–>

La trobada s’ha aprofitat per mostrar les cares del nucli dur del celler. D’una banda Joan Ignasi Domènech, propietari i impulsor de Vinyes Domènech, que el podeu conèixer una mica més a través de l’entrevista que li fèiem a Vadevi, i d’una altra el que ara s’ha convertit amb el seu ‘còmplice’ l’enòleg Andreu Fernández, qui durant 20 anys ha treballar amb Álvaro Palacios al Priorat. Finalment els que seria la direcció es completa amb Edgar Domènech, fill de Joan Ignasi que ja s’ha incorporar del tot a l’empresa familiar i que s’encarrega de consolidar l’exportació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa