VadeVi
La DO Montsant acaba la verema amb més de 7 milions de quilos de raïm
  • CA
Raïm de la DO Montsant

!--akiadsense-->

La verema de la Denominació d’Origen Montsant, que arrancava el 22 d’agost i s’ha allargat fins als darrers dies d’octubre a causa de les importants diferències existents entre les zones que conformen la DO, ha finalitzat amb un increment de la producció, tal com s’esperava.

Amb un total de 7.366.383 quilos de raïm entrats “amb molt bon estat fitosanitari”, l’increment ha estat lleugerament superior a la xifra de l’any passat, si bé és cert que inferior al que s’esperava en un inici. I és que, malgrat que ha estat un any plujós, les sequeres dels darrers 2 anys no han permès que la producció hagi estat superior.

Per varietats, les negres representen el 93% de la verema, amb 6.861.120 quilos de raïm davant els 505.263 (7%) de varietats blanques. Dins les negres, les garnatxes i carinyenes representen un any més el 65% de la producció, percentatge del qual el 36% correspon a la garnatxa, amb 2.461.658 quilos, i el 29% a les carinyenes, amb 1.981.927 quilos. En el cas de les blanques, les varietats majoritàries han estat la garnatxa amb un 62% i el macabeu amb un 30%.

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, afirma que des del Consell Regulador consideren que aquesta ha estat una molt bona verema pel que fa a la producció i l’estat del raïm, i insisteix en la importància dels programes de control que s’han portat a terme per garantir l’origen i posar en valor la marca Montsant: “El fet de l’obligatorietat d’entrar les pesades de verema per parcel·la n’és una garantia que nosaltres a més validem a camp amb el nostre programa de control”.

Després de la prova pilot de l’any passat, aquest ha estat el primer any que s’ha portat a terme un protocol de verema per garantir la traçabilitat i la qualitat final dels vins Montsant, protocol que arrencava amb un control del registre vitivinícola, i que s’ha creat amb la voluntat de continuar aportant garanties de qualitat als consumidors i als professionals del món del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa