VadeVi
El 52è Concurs Tastavins premia els 35 millors vins del 2017 de la DO Penedès
  • CA
Guanyadors dels Tastavins 2018

!--akiadsense-->

L’Acadèmia Tastavins i la D.O. Penedès han guardonat els 35 millors vins del 2017 de la denominació d’origen, en una gala al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, aquest dijous al vespre. S’hi han presentat 120 mostres de vins diferents i, després del tast a cegues d’un grup de sommeliers experts, encapçalats per l’Associació Catalana de Sommeliers, el celler Albet i Noya ha estat un dels grans guanyadors del concurs. S’ha endut 6 medalles: 2 ors (Albet i Noya col·lecció i Reserva Martí), una plata (La Milana), 2 bronzes (Albet i Noya Curiós i Brut 21 barrica) i un diploma d’excel·lència (El Blanc XXV).

Blanc Subur i el Macabeu de Mas Rodó, entre els millors blancs

Pel que fa als blancs, el Subur, del Celler de l’Hospital / La Xarmada, s’ha endut l’or al millor vi blanc jove, seguit del Freyé Xarel·lo Chardonnay de Domènech.Vidal i del bronze del Vinya d’en Lluc, de Jaume Llopart Alemany. També han rebut diploma el Vinya Anais Xarel·lo, d’1 + 1 fan 3, i el Xitxarel·lo, de Martí Sardà. Pel que fa als blancs criança, el Macabeu de Mas Rodó s’ha endut la medalla de plata i el Manuela de Naveran, de Sadeve, el bronze. La categoria l’ha guanyat l’Albet i Noya Col·lecció. L’Avi Ton 2015 d’Eudald Massana Noya ha rebut un diploma d’excel·lència, igual que el Blanc XXV d’Albet i Noya.

El Castell d’Or i el Reserva Martí, els millors vins negres

El 52è Concurs Tastavins de Vins de Qualitat DO Penedès ha guardonat amb l’or al millor negre jove el Pupitre Negre, de Castell d’Or, seguit del Pere Punyetes Negre 2017 de Berral i Miró, que ha rebut la medalla de plata, i del bronze de l’Albet i Noya Curiós. El Terra Terrae de Covides i el Jeronimus de Torre del Veguer han rebut diplomes d’excel·lència de vi negre jove. Pel que fa als criança, el Reserva Martí d’Albet i Noya ha guanyat la medalla d’or i la Milana, també d’Albet i Noya, la de plata. El Gran Prínceps, de Canals Munné, ha rebut la medalla de bronze. El Gorg del glaç, de Cellers Domenys, i el Bru de Tardor, de Rovellats, han rebut diploma d’excel·lència.

El Clot dels Oms, millor rosat

El Clot dels Oms, de Ca n’Estella, ha rebut la medalla d’or al millor vi rosat. El jurat també ha lliurat la medalla de plata al premiat el Petjades, de Torelló Llopart, i la de bronze al Rosat Jaume Llopart Alemany, de Llopart Güell. El Diorama Pinot Noir, de Pinord, i el Duc de Foix de Covides, han rebut diplomes d’excel·lència.

L’Aymar Brut reserva, millor clàssic Penedès i el Gran Blanc Prínceps, millor xarel·lo

Pel que fa als escumosos, l’Aymar Brut Reserva 2014, de Castell de Pujades, ha rebut l’or al millor clàssic Penedès, seguit de la Grana, de Mas Bertran, que ha rebut la medalla de plata, i del Brut 21 barrica d’Albet i Noya, que té el bronze. L’argila 2012 i l’Esparter AT Roca, de Mas Bertran i d’Agustí Torelló Roca respectivament, han rebut un diploma d’excel·lència. I d’entre els millors xarel·los D.O. Penedès, el Gran Blanc Prínceps, de Canals Munné, ha guanyat la medalla d’or, el Xarel·lo Jaume Llopart Alemany, de Llopart Güell, la medalla de plata, i el Cultivare Xarel·lo de Domènech.Vidal, la medalla de bronze. El Xarel·lo 2015 de Ca n’Estella i el Cantallops d’Agustí Torelló Roca, han rebut també diplomes d’excel·lència.

Els cellers guanyadors podran etiquetar els vins premiats amb les medalles adhesives del concurs, també protagonitzaran activitats de promoció i tastos que Tastavins Penedès realitza en altres poblacions de fora de la comarca. A més a més, el Consell Regulador de la D.O. Penedès utilitzarà els vins guardonats també als seus actes oficials i de promoció.

Tastavins 2018

!--akiadsense-->

Dijous, 26 d’abril: sopar obert a tothom per investir Quim Masferrer

La setmana vinent, en concret dijous dia 26 d’abril, Tastavins Penedès investirà Acadèmic d’Honor l’actor i presentador de televisió Quim Masferrer com a nou Acadèmic d’Honor de l’entitat. Serà en un capítol extraordinari on també s’investirà Acadèmic de Mèrit el president de la Confraria del Cava Sant Sadurní, Antoni de la Rosa. L’acte se celebrarà el proper dijous, 26 d’abril, al restaurant Sol i Vi de Lavern (Subirats) a les 21 h, i comptarà amb la intervenció dels dos nous acadèmics. Tastavins obre el sopar d’investidura a tothom que vulgui assistir-hi, les entrades es poden comprar a través de la web de tastavins, per un preu de 38€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa