VadeVi
A Pèl de Loxarel 2013: El reflex de la biodinàmica
  • CA

A Pèl 2013

Celler Loxarel

Preu aproximat: 11 €

DO Penedès

Web: www.loxarel.com/

Loxarel va ser dels pioners al Penedès en agricultura biodinàmica i també en fermentacions en àmfores d’argila. L’A Pèl 2013 és el reflex d’aquesta manera de treballar la vinya i d’utilitzar les virtuts de l’argila per a l’elaboració de vins fins i delicats. Neix en dues parcel·les de garnatxa i merlot treballades amb filosofia biodinàmica i amb certificat ecològic situades entre el Pla de Manlleu i Torrelles de Foix, vinyes plantades a una alçada superior als 500 metres sobre el nivell del mar, ben orientades i amb una excel·lent aeració, condicions que permeten obtenir un raïm sa i madur.

A la copa el veiem net i brillant, de capa mitja-alta i d’un color vermell cirera amb matisos Rubí. En nas, es percep un aroma d’intensitat mitja, que ens recorda a notes balsàmiques, de fusta, tabac i cuir. El pas d’uns minuts amb el vi a la copa permet gaudir d’una lenta transformació on apareixen notes de fruita vermella silvestre, roselles i matisos especiats, aromes frescos i delicats.

En boca té una entrada agradable, on s’aprecia l’òptima maduració del raïm, amb un pas equilibrat on ens deixa marcada una acidesa que recorda els nabius, una mica aspre i refrescant, mostrant-nos un vi franc i viu. Una proposta molt recomanable pels amants dels vins naturals i biodinàmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa