VadeVi
Albet i Noya inicia verema celebrant 40 anys de viticultura ecològica
Verema 2018 a Albet i Noya

!--akiadsense-->

La verema 2018 no és una verema qualsevol per a Albet i Noya. Ja fa 40 anys que Josep Maria Albet va començar a entrar raïm ecològic al celler de Can Vendrell de la Codina, a Sant Pau d’Ordal (Subirats). Era l’any 78 i fou l’encàrrec d’una empresa danesa que buscava exportar vins ecològics als països nòrdics.

L’any 1978 n’era només una hectàrea de vinya d’ull de llebre, d’on en van sortir 5000 ampolles amb destinació a Dinamarca, i que van ser rebudes amb gran escepticisme dins el sector penedesenc. Avui, en són més 170 parcel·les, de 22 varietats diferents de raïm i de les quals se’n fan prop d’un milió d’ampolles que s’exporten a tot el món. Segons Josep Maria Albet “L’any 2018 ja ningú qüestiona l’ecologisme com a única via de conreu de la vinya. El 1978, molts ho van veure com una bogeria i una pèrdua de temps”.

Verema a Albet i Noya

!--akiadsense-->

La verema 2018 i el repte de les varietats resistents

La verema 2018 ha estat marcada per una abundant pluviometria durant l’hivern (les vinyes s’han tenyit de blanc dues vegades a la finca d’Albet i Noya) i una primavera molt moderada. Això ha provocat una lenta maduració del raïm però també elevats nivells d’humitat i, per tant, de fongs, cosa que ha fet anar de corcoll als viticultors.

Des del celler asseguren que en un any com aquest, es posa en evidència la necessitat de seguir treballant en el projecte VRIAACC (Varietats Resistents i Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic). Aquest projecte treballa pel desenvolupament de noves plantes, descendents de les actuals, resistents a plagues com l’oïdi i el míldiu i poder disminuir així els tractaments de sofre i eliminar l’ús de coure a la vinya. Un projecte en el qual Albet i noya s’hi ha involucrat des de fa 5 anys i és una de les grans apostes I+D de cara el futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa