
!--akiadsense-->
Fer un àpat acompanyant-lo només amb vins escumosos és una experiència molt plaent que malauradament no és massa comú. I és per això que us vull animar a que ho proveu. En aquest article un proposo un seguit de vins escumosos, en aquest cas tots Clàssics Penedès, per acompanyar els vostres àpats. Els Clàssic Penedès són els vins escumosos emparats per la DO Penedès. Es poden elaborar segons el mètode tradicional de dues fermentacions o segons el mètode ancestral però sempre amb raïms i vins provinents de l’agricultura ecològica i han de tenir una criança mínima en ampolla de 15 mesos.
LA BENVINGUDA. Convocats a un acte social com és un àpat, els convidats quan arriben es relacionen entre ells per comentar les darreres novetats de les seves vides. És el moment de servir una copa d’ AT ROCA ROSAT BRUT RESERVA, un escumós Clàssic Penedès, elaborat a parts iguals amb macabeu i garnatxa negre que amb el seu elegant color salmó pàl·lid posarà un punt de glamour i seduirà als convidats mentre els refresca amb una magnifica acidesa i els obsequia amb unes aromes afruitades molt llamineres. La gana es va obrint.
PRIMER ACTE: ELS APERITIUS. Arribat tothom, mentre els darrers convidats en arribar es posen al dia, es comencen a servir els aperitius. És el moment de que l’amfitrió sorprengui als convidats amb una copa de COLET VATUA! EXTRA BRUT, un escumós singular i juganer, elaborat amb moscatell, parellada i una pinzellada de gewürztraminer, que sabrà acompanyar amb solvència tota mena d’aperitius, freds o calents, clàssics o sofisticats, d’aquí o d’allà al mateix temps que no deixa a ningú indiferent.
SEGON ACTE: EL PRIMER PLAT. Els convidats són cridats a seure a taula, l’àpat és a punt de començar. Amb el primer plat, s’ofereix als convidats dues opcions ben diferents però igualment adients. D’una banda el MAS COMTAL JOAN MILÀ BRUT NATURE RESERVA, un escumós de tarannà clàssic elaborat amb chardonnay i xarel·lo, fresc i afruitat a la boca amb un carbònic viu que li atorga la cremositat necessaria per acompanyar amb diligencia els primers plats. D’altra banda el LOXAREL GARNATXA BLANCA BRUT NATURE RESERVA una opció més atrevida elaborat amb garnatxa blanca. Un escumós fresc i lleuger, amb una acidesa viva i esmolada i un marcat caràcter salí, que el fa molt adient per plats de caràcter mariner.
TERCER ACTE: EL PLAT PRINCIPAL. Arriba a taula el plat principal de l’àpat, on s’han concentrat totes les energies dels amfitrions. Basat en carn o en peix, és el moment de treure l’artilleria pesada, els escumosos més gastronòmics. És l’hora de les llargues criances. La tria comença amb el MAS BERTRAN LA GRAUA, un escumós elaborat a parts iguals de xarel·lo i macabeu, que després d’estar un mínim 50 mesos esperant el seu moment tot reposant al celler, li arriba l’oportunitat de fer tremolar els guisats més contundents o d’acompanyar delicadament al millor peix de platja fet al forn o a la brasa. És hora de tornar a sorprendre als convidats, aquesta vegada el CLOS LENTISCUS SUMOLL RESERVA FAMILIAR BLANC DE NOIRS, un escumós diferent que sap atrapar amb la seva força subtil i la seva delicada complexitat. Un escumós blanc amb ànima de negre que aporta un nou aire a la taula.
ACTE FINAL: LES POSTRES. Com marca la tradició, l’àpat s’acaba amb les postres. I per fer-li els honors al moment més dolç de l’àpat triem l’ALBET Y NOYA BRUT 21, un escumós elaborat amb chardonnay i parellada voluminós en boca que amb el seu equilibrat carbònic en netejarà la boca i amb les seves aromes de fruites madures i melmelades juntament amb el seu bouquet dolcenc combinarà molt bé amb tota mena de pastissos, elaboracions amb xocolata, gelats o formatges artesans.
Si volem continuar deixant bocabadats als convidats, l’opció per acompanyar les postres és el TORRE DEL VEGUER MARTA, un escumós monovarietal de moscatell de gra menut procedent d’unes vinyes on es practica la viticultura ecològica. Un escumós sorprenent capaç de ser el company perfecte de les postres més delicades com del formatge blau més potent.

!--akiadsense-->