VadeVi
Avgvstvs Forvm es nodreix al 100% amb energia verda
  • CA
La instal·lació fotovoltàica d'Avgvstvs Forvm
La instal·lació fotovoltàica d’Avgvstvs Forvm

!--akiadsense-->

La voluntat d’Avgvstvs Forvm per lluitar decididament contra el canvi climàtic ha culminat aquest 2020 amb una aposta forta per l’energia verda. S’ha invertit en la instal·lació d’una planta fotovoltaica que genera energia solar per a l’autoconsum i aconsegueix crear energia per abastir el celler al complet. “D’ús fàcil, intuïtiu, podem monitorar i controlar segon a segon l’energia solar generada i el grau d’abastiment al nostre celler” expliquen en un comunicat.

El concepte ‘energia verda’, és refereix a aquella que no emet gasos contaminants, ni residus radioactius, ni tampoc perjudica la salut de les persones ni la fauna. I és també aquella que redueix les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Des del celler asseguren que a més de contribuir a la sostenibilitat del planeta i a la conservació de l’ecosistema, aquesta planta de plaques fotovoltaiques “ens garanteix un estalvi net anual a la tarifa elèctrica, que també repercuteix en la sostenibilitat i en la reutilització dels recursos naturals per desenvolupar la nostra activitat”.

Les plaques solars que abasteixen Avgvstvs Forvm d'energia verda
Les plaques solars que abasteixen Avgvstvs Forvm d’energia verda | Avgvstvs Forvm

!--akiadsense-->

Aquesta instal·lació de plaques fotovoltaiques té una vida útil de 25 anys. En les hores de nit o en moments puntuals del dia, el celler necessita més energia i s’ha de complementar amb la xarxa elèctrica convencional. Des del 2020, gràcies a l’acord amb la comercialitzadora i amb un cost extra pel celler, l’energia de la xarxa és 100% d’origen renovable. “Ho podem certificar mitjançant un certificat de garantia d’origen (GdO), impulsat per la CNMC” expliquen.

I afegeixen que “d’aquesta manera, podem garantir que som 100% renovables, ja que els certificats de GdO garanteixen que el 100% de l’energia ha estat generada per instal·lacions productores d’energia renovable i podem complir el compromís d’Avgvstvs Forvm en pro de la sostenibilitat”.

En el mateix comunicat asseguren, “a Avgvstvs Forvm creiem que hem de garantir que les properes generacions puguin gaudir del nostre món. Perquè som hereus d’una història que no ha acabat, i que nosaltres tenim l’obligació de mantenir i millorar sempre que puguem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa