El camí del vi

!--akiadsense-->

El proper dilluns 19 de novembre l’Ajuntament de Vilafranca rebrà el premi a la millor iniciativa turística pel Camí del Vi en el marc dels Guardons del Turisme que atorga la Generalitat de Catalunya. El lliurament tindrà lloc en un acte al Palau de la Generalitat de mans del president Quim Torra.

La regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, ho ha anunciat aquest dilluns recordant que el Camí del Vi es va inaugurar l’octubre de l’any passat i parteix de d’un treball transversal iniciat al 2014 en el marc del Pla Estratègic Turístic de Vilafranca, en què hi van participar els serveis municipals de Turisme, Medi Ambient i Urbanisme, VINSEUM i l’Empresa municipal d’Aigües, propietària de la Torre de les Aigües, on finalitza el recorregut.

El camí del vi

!--akiadsense-->

El Camí del Vi és un sender interpretatiu i d’experimentació de la cultura del vi, que combina l’entorn urbà de Vilafranca amb els paisatges vitivinícoles. L’itinerari té un primer tram urbà des de l’Oficina de Turisme, pel c/ Oriol, el parc de Sant Julià, el Pla del Diable i fins al camí de la Bleda, on s’inicia un passeig de 2kms entre vinyes que finalitza a la Torre de la Bleda. El recorregut permet aprendre i gaudir amb tota la família el que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, en els àmbits econòmic, social, cultural, mediambiental i turístic.

Per Rius, el Camí del Vi és un producte turístic, però ">també cultural i esportiu, que acosta els ciutadans a l’entorn natural i al món del vi. El fet de treballar sota la distinció Biosphère ens fa treballar d’una forma transversal de manera que, del que fem per promoure el turisme, el primers beneficiaris en són els vilafranquins. Millorant l’entorn posem en valor el paisatge vitivinícola i això repercuteix en la qualitat de vida”. La regidora de Promoció Turística ha assegurar que, tot i que és impossible comptabilitzar tota la gent que ha passat al llarg d’aquest any pel Camí del Vi, el que és indiscutible és que “sempre s’hi veu molta gent i se’n treu molt de profit, el recorregut és entretingut i apte per a tots els públics”.

Nou comentari

Comparteix