VadeVi
Covides commemora els 50 anys de la seva primera verema

La pluja i el mal temps no van aturar la celebració de la Festa del Soci de Covides amb una alta presència de socis aquest diumenge. La cooperativa ha celebrat un any més la trobada dels seus membres al seu celler de Sant Sadurní d’Anoia. Durant l’acte, s’ha commemorat els 50 anys de la primera verema del celler. Aquesta celebració, s’uneix a la del 2014, quan el celler va complir el mig segle de vida.

A més, s’hi van poder tastar l’anyada 2016 del blanc Xarel·lo i el rosat Cabernet Sauvignon Duc de Foix. Durant el tradicional esmorzar, també es va presentar la nova anyada de l’oli Duc de Foix de la varietat arbequina de la Denominació Origen Siurana, que produeix Covides.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, present a l’esdeveniment, va destacat la valentia dels agricultors per a desenvolupar la seva feina dia a dia malgrat que les condicions dels darrers anys no han estat del tot favorables. “Sou una gran força social que dóna sentit al territori. Darrera de cada ampolla de vi hi sou vosaltres”, destacava Serret en relació a la importància dels pagesos dins del sector agrícola.

Per la seva banda, el president de Covides, Joan Marcé, va destacar la importància dels socis de treballar plegats per a enfortir el projecte cooperatiu: “hi ha moltes iniciatives i projectes que cal aprofitar i tirar endavant”.

A l’acte també hi van assistir altres representants del món vinícola i del territori com l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, que destacava la “qualitat de Covides, com a eina per a consolidar el dinamisme de Sant Sadurní i el Penedès”. També hi van ser presents el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella i el president de l’INCAVI, Salvador Puig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa