VadeVi
Deu anys de Vijazz amb les millors perspectives
  • CA

Aquest divendres 1 de juliol es donarà el tret de sortida a una nova edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès, una d’especial que porta aquest esdeveniment a celebrar la primera dècada de vida. Deu anys en els quals s’ha anat consolidant aquesta proposta de música i vi a Vilafranca del Penedès, i en els quals s’ha vist créixer el nombre d’activitats, cellers participants i públic assistent al festival. Els bons auguris també es plasmaven amb l’anunci, fa unes setmanes, de la pròrroga de la col·laboració entre els organitzadors del festival, Tastavins Penedès, i el Banc Sabadell, que continuarà sent patrocinador de l’esdeveniment fins el 2019.

En tot cas, si bé al tancament de l’edició anterior ja feien un balanç positiu amb més de 50.000 visitants i més d’un 20% de creixement pel que fa a la venda de tiquets, enguany l’aposta està en seguir incrementant aquestes xifres i oferir una experiència més completa durant el cap de setmana. Així, per exemple, i sumat a la Fira de vins de més d’una quarantena de cellers, s’incorporen nous artistes al cartell, s’afegeixen nous ambients i espais amb actuacions i s’hi sumen propostes gastronòmiques d’allò més variades.

Els tres caps de cartell seran artistes de renom com la guanyadora de 3 Grammy Dee Dee Bridgewater, que obrirà el festival el divendres. El cantant i baixista camerunès, Richard Bona presentarà el seu projecte de fusió africana i cubana per primer cop a Catalunya el dissabte dia 2 i ho farà acompanyat de la formació Mandekan Cubano. Diumenge, tancarà el festival el trompetista Ibrahim Maalouf amb el seu “Red & Black Light”, una combinació entre jazz, funk i música oriental. Completant aquesta programació, també hi haurà Manu Katché i Gogo Penguin i artistes nacionals de la talla de WOM Trio, Eva Fernández Group, entre d’altres.

L’Espai Cava, al claustre renaixentista de Sant Francesc, és una de les novetats pel que fa a les noves ubicacions del festival. I serà aquí on hi tindrà lloc el cicle solidari “Elles i el Jazz”, protagonitzat per dones del territori i els beneficis del qual -amb la venda d’entrades- es destinaran a una associació de Vilafranca de lluita contra el càncer de mama. L’Espai Lounge Vallformosa, a la Rambla de Nostra Senyora, oferirà una proposta jazzística de la mà de diversos DJ de renom; i la plaça Food & Jazz s’omplirà de propostes gastronòmiques gràcies a 10 foodtrucks de menjar mexicà, brasiler, gelats, cuina tradicional catalana, pizza, creps, entrepans… A més, també es proposen rutes gastronòmiques a l’entorn de Vilafranca del Penedès.

Una altra de les novetats d’enguany està en la incorporació de maridatges. En aquest sentit, i per posar un exemple, l’Espai Ametller Orígens tindrà al cuiner Isma Prados fent propostes interessants per a combinar els vins amb productes de Casa Ametller.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès 2016 comença divendres 1 de juliol a partir de quarts de sis de la tarda i s’allargarà fins diumenge a la mitjanit. Tant divendres com dissabte, l’horari de tancament serà la 1 de la matinada. Els tiquets de degustació, a 11 euros, inclouen 3 tastos, una copa Riedel i l’accés a la zona de concerts de jazz. La inauguració oficial tindrà lloc a les 19h i comptarà amb la participació d’Artur Mas, expresident de la Generalitat de Catalunya; Pere Regull, Alcalde de Vilafranca del Penedès, i Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins, entre d’altres.

Més informació, programa d’activitats i reserva de places, a través del seu lloc web.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa