VadeVi
El vi de la DO Penedès es combina amb l’art del Museu Deu als Divendres DiVins
  • CA

La DO Penedès concretament serà la protagonista el dia 5 d’agost al Museu Deu del Vendrell, un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX. El seu fundador, l’antic notari de la vila, el Sr. Antoni Deu Font (1918-2001), va reunir una nombrosa i heterogènia col·lecció d’obres d’art que va donar al municipi l’any 1987.

El Museu Deu fou inaugurat l’any 1995, i s’ubica en una antiga casa senyorial que va ser completament remodelada en el seu interior per tal d’acollir a les sales d’exposició les col·leccions de pintura, dibuixos i aquarel·les; escultura; vidre de Nancy i vidre bufat català; ceràmica contemporània, rajoles d’arts i oficis i pots de farmàcia; morters gòtics; mobiliari d’època; art religiós format per peces d’orfebreria, talles religioses, catifes, bacines, casulles, reliquiaris, rosaris…; tot un ventall de representacions artístiques que es mostren d’una manera original i atractiva en les tres sales d’exposició permanent.

La sala soterrani està destinada a la realització d’exposicions temporals de les obres situades a la reserva del Museu Deu. Al Vendrell es presentarà el concert-tast amb el grup de folk exploratiu Et-co* titulat L’experiència divina en 4 biorritmes a càrrec de Sonia Linares Borroy & David Checa, Antonio León y Mariano Varela.

L’acte començarà amb una visita a l’espai patrimonial i després tindrà lloc el concert d’Et-Co maridat amb vins de la DO PENEDÈS.

Les entrades, que són limitades, tenen un preu de 5€ i es poden reservar al telèfon 938904811 o a [email protected].

Sis denominacions d’origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre – entre elles la DO Penedès – juntament amb els Serveis Territorials de Cultura al Camp de Tarragona i els Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat i l’INCAVI, s’han unit de nou en aquesta tercera edició dels Divendres DiVins, una iniciativa que va començar el divendres 1 de juliol fins s’allargarà fins dia 12 d’agost i que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen del territori i també un grup d’artistes de la plataforma Territoris Creatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa