VadeVi
La DO Penedès aposta per la mobilitat elèctrica
  • CA
La DO Penedès ha adquirit un cotxe elèctric

!--akiadsense-->

A partir d’ara, els desplaçaments dels tècnics encarregats de realitzar els controls de qualitat als cellers de la DO Penedès seran 100% sostenibles. L’organització ha adquirit un vehicle elèctric amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat elèctrica dins del territori penedesenc. Aquesta iniciativa forma part de les noves línies estratègiques que la DO Penedès va presentar fa unes setmanes, basades en l’aposta pels orígens vitivinícoles del Penedès i la potenciació del seu patrimoni paisatgístic i històric. Un llegat que cal protegir, també amb la mobilitat. Amb aquesta mesura, la DO Penedès es posiciona com la primera denominació d’origen en apostar per l’ecologia i la sostenibilitat, així com la mobilitat elèctrica.

“Tenim el do de la sostenibilitat”

El nou cotxe 100% elèctric de la DO Penedès ja està decorat amb el nou logotip i eslògan presentat fa unes setmanes. Amb el claim “Tenim el do”, la DO se centra en el patrimoni històric i natural del territori com a element central de la seva personalitat. Uns valors que prenen forma amb la deessa Demèter, l’element central de la nova imatge de la DO Penedès, gràcies a una figura que va trobar-se en les excavacions arqueològiques a la zona de La Font de la Canya, on s’hi ha trobat les restes vitivinícoles més antigues de Catalunya.

La DO Penedès se suma als projectes de mobilitat sostenible ja iniciat per alguns cellers que formen part de la denominació d’origen. Apostar per mitjans de transports que promoguin les energies netes, ajuda a preservar l’entorn i el paisatge de la zona, és a dir, la vinya. Això es tradueix en evitar que aquest tipus de cultiu estigui exposat a gasos contaminants que poden afectar al vi.

Una acció més dins de l’estratègia de protecció del medi ambient

No és la primera vegada que la DO Penedès realitza accions de protecció del medi ambient. En la dècada dels anys 90, l’entitat va treballar activament en l’impuls de l’agricultura ecològica. Avui en dia, aquest tipus d’agricultura és molt present en la vinya del Penedès, on segons dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, representa el 21% de les hectàrees d’aquest conreu al Penedès i productes com els Clàssic Penedès ja són 100% ecològics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa