Joan Huguet i Josep Maria Albet, el president entrant i sortint de la DO Penedès
Joan Huguet i Josep Maria Albet, el president entrant i sortint de la DO Penedès

!--akiadsense-->

El primer ple de la DO Penedès presidit per Joan Huguet ha servit per a reconèixer la tasca que el seu anterior president, Josep Maria Albet, ha realitzat en els seus 8 anys de mandat. Durant aquest període i especialment en els darrers temps, Albet ha treballat per potenciar la promoció i la comunicació dels vins de la DO Penedès i el territori on neixen. Uns objectius que s’han treballat a partir de diverses accions per a donar a conèixer la qualitat i l’excel·lència dels vins negres, sense deixar de banda la potencialitat d’una de les varietats insígnies de la DO Penedès, com és el xarel·lo.

Albet també ha dedicat el seu mandat a treballar per a impulsar el cultiu ecològic de la vinya, fet que ha permès que a dia d’avui la DO Penedès, sigui la denominació d’origen amb més hectàrees conreades a partir d’aquesta tècnica. La potenciació de les singularitat de les diferents zones i territoris del Penedès i la creació dels vins escumosos Clàssic Penedès, formen també part del seu llegat.

Durant el ple, Huguet li ha fet entrega d’una rèplica de la deessa de l’agricultura Demeter, com a reconeixement de la seva trajectòria en la defensa de la DO Penedès i els seus vins. Aquesta una figura, trobada a les excavacions del jaciment ibèric de la Font de la Canya (Avinyonet del Penedès), és des de fa més d’un any la nova imatge de la DO Penedès.

Nou comentari