VadeVi
Ferran Centelles reuneix online 200 persones del sector del vi de la DO Penedès
  • CA
Ferran Centelles va ser la seva exposició en format virtual
Ferran Centelles va ser la seva exposició en format virtual

!--akiadsense-->

CaixaBank i elBullifoundation, en coordinació amb la DO Penedès, han reunit virtualment més de 200 empresaris del sector cellerer, hostaler i de la restauració a la xerrada “El sapiens del Vi: replantejament de l’statu quo” protagonitzada per en Ferran Centelles, sommelier de El Bulli.

Aquesta trobada, que no ha pogut ser presencial com en anteriors ocasions degut a la Covid-19, forma part del circuit Wine Tour. Un cicle de jornades formatives que CaixaBank i elBullifoundation estan desenvolupant per totes les denominacions de tot l’estat dirigides a analitzar i impulsar la indústria vinícola amb en Ferran Centelles. En aquesta ocasió l’esdeveniment s’ha realitzat en format digital a través de la plataforma CaixaBank Talks Live.

A la sessió també hi han participat la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina i el president de la DO Penedès, Joan Huguet.

El president de la DO Penedès, Joan Huguet ha manifestat la seva satisfacció per participar en un esdeveniment d’aquestes característiques i ha parlat de la situació actual del sector: “els cellers han passat situacions complicades però sempre han remuntat. En èpoques com l’actual cal apostar més que mai per productes de prestigi.”

Ferran Centelles ha apropat el coneixement d’elBullifoundation i les seves investigacions en el sector vinícola recollides al Sapiens del Vi als professionals del sector. El Sapiens del Vi és una obra que pretén, mitjançant una visió holística i completa, interconnectar tot el coneixement disponible al voltant del món del vi, des del cultiu del raïm fins a les reaccions fisiològiques que un comensal té en degustar un vi. La gran diferència entre aquesta obra i altres de la mateixa temàtica és que s’articula a partir del mètode Sapiens, un mètode d’estudi i plasmació de coneixements desenvolupat per l’equip d’elBullifoundation, que guia i fonamenta aquesta col.lecció. El Sapiens del Vi per a la restauració gastronòmica pretén respondre al què, al quan, al com, al per què i a l’on pel que fa a la relació del vi amb la restauració gastronòmica.

Els assistents, després d’haver tingut l’oportunitat d’endinsar-se en les experiències i coneixements d’en Ferran Centelles, han pogut traslladar totes les seves qüestions i inquietuds, que shan respost al final de la sessió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa