VadeVi
Ginesta 2015: Quan el raïm es disfressa de rosa
  • CA

Ginesta 2015

Preu aproximat: 15 €

DO Penedès

Web: www.paresbalta.com

Parés Baltà elabora una gama de vins procedents de parcel·les úniques buscant la màxima expressió del terrer. Es la col·lecció Microcuvée, que només s’elabora certes anyades, com és el cas del Ginesta 2015, un monovarietal de Gewürztraminer, el nom de la qual ja indica un origen ben septentrional.

Aquest Gewürztraminer fou plantat a Finca Les Valls a 540 m d’alçada buscant la frescor que requereix aquesta varietat d’origen alsacià per expressar de forma elegant la seva aroma a roses tant i tant característic de la varietat Gewürztraminer .

L’or vell defineix el color del Ginesta i unes denses i llargues llàgrimes baixen lentament per la copa deixant intuir la seva untuositat.

Un ram de roses envaeix el nas en apropar-lo a la cop. La Gewürztraminer floreix com cap altre varietat, lluint diferents aromes de rosa, predominant en el cas del Ginesta 2015 la rosa damascena. Flor de magnòlia i pastís de codonyat acompanyen al ventall d’aromes d’aquest penedesenc.

La untuositat i sensació glicèrica esclata al paladar, tot i que s’hi troba a faltar un xic d’estructura per aconseguir amplitud de boca. Els 13,5 graus d’alcohol aporten sensacions càlides i intensifiquen la marcada acidesa del vi potser degut a aquesta darrera anyada 2015, que va ser força eixuta.

En retrogust aquest vi es presenta càlid, amb records d’orellana, pol·len i de nou, amb el seu perfum de roses com a tipicitat més persistent.

Ginesta neix de sòls argilo-calcaris amb pocs nutrients, amb els que la Gewürztraminer s’expressa molt diferent segons la climatologia de l’any. Tanmateix, Ginesta 2015 es com una flairada a un ram de roses provinent de l’Alt Penedès.




Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa