VadeVi
La nova anyada de Jean Leon Gran Reserva Vinya La Scala té etiqueta del Mariscal
  • CA
Jean Leon Gran Reserva Vinya La Scala 2011

!--akiadsense-->

Jean Leon treu al mercat una nova anyada del seu Gran Reserva Vinya La Scala, un vi 100% cabernet sauvignon que només s’elabora en anys de collita excepcional, com va ser la del 2011. Cada nova anyada d’aquest vi, el més icònic de Jean Leon, és un homenatge a l’art tant pel vi en si com per l’etiqueta, que plasma l’obra d’un reconegut artista.

El dissenyador Javier Mariscal ha sigut l’encarregat de vestir l’anyada 2011 amb una obra creada per a l’ocasió amb el títol ‘Capvespre a Brooklyn’.

Mariscal, que va saltar a la fama entre altres treballs per crear a Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 fa 25 anys, plasma en aquesta nova obra en aquarel·la “un bonic capvespre assaborint una copa de vi amb l’impressionant pont de Brooklyn davant”, segons paraules de l’artista.

Mariscal, que segons el celler, s’expressa a través d’un llenguatge personal, complex en la seva intenció i senzill en la seva manifestació, utilitza aquí una estètica lineal i un cromatisme càlid que evoquen temps passats amb el pont que tantes vegades devia creuar Jean Leon quan residia a Nova York.

Jean Leon Vinya La Scala 2011 és una edició limitada i numerada de 9.352 ampolles, que compta amb la certificació ‘Vi de Finca’, el major distintiu vitivinícola atorgat per la Generalitat de Catalunya.

El cabernet sauvignon amb el que s’ha elaborat procedeix d’una parcel·la de 8 hectàrees de ceps plantats el 1963, els més vells de la propietat. Després de la seva maceració i fermentació malolàctica, envelleix en bótes de roure francès durant 27 mesos i posteriorment en ampolla un mínim de 3 anys.

Va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon de l’Estat el 1971 i l’anyada 1975 va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981.

Des de 1979, cada nova anyada que surt al mercat s’il·lustra amb obres d’art. Així, grans artistes com Josep Maria Guinovart a l’anyada 1996, Waltraud Maczassek a la 2001, Josep Mª Subirachs a la 2003, Josep Martí Bofarull a la 2007 o Modest Cuixart a la 2009, als que se suma ara Javier Mariscal, han contribuït a que cada ampolla sigui una peça única, reforçant i homenatjant a cada anyada el gran vincle que Jean Leon ha tingut sempre amb el món artístic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa