VadeVi
Jean Leon treu l’SM-16 de la seva gamma Experimental Wine
  • CA
Jean Leon SM-16

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles. Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que vol reflectir l’essència de cada varietat, la cura en el procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.

SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll. Nascut de ceps vells plantats el 1975 en unes vessants situades a 250m d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha estat macerat en pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de 6 mesos en fudre de roure francès. El resultat, segons el mateix celler, és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa.

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler que, fins ara, constava de dos monovarietals de xarel·lo, X-15 y X-16, i cabernet franc, CF-15.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa