Edició del 2016 de la Cimera del Xarel·lo a l’Ermita de Foix |

!--akiadsense-->

La tercera edició de La Cimera del Xarel·lo ja té data. Com és habitual, l’Ermita de Foix tornarà a acollir aquesta singular mostra el darrer dilluns de juny, el dia 26 de juny. Durant la jornada, més de 30 cellers i elaboradors oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo, en una trobada que reuneix professionals del sector.

El gran atractiu de La Cimera: els cellers i els seus monovarietals

Una de les singularitats de La Cimera del Xarel·lo és el seu origen. L’esdeveniment és una activitat promoguda pels propis cellers participants. Una trobada que serveix per a degustar monovarietals elaborats 100% amb la varietat xarel·lo, però interpretats de diferents maneres: joves, envellits amb barrica, caves, clàssics, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços… Una àmplia gamma de propostes que demostra la varietat de referències que existeixen al Penedès.

A la tercera edició de La Cimera del Xarel·lo hi participaran Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Castellroig, Colet, Coma Romà, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Finca Parera, Giró del Gorner, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas Comtal, Mas dels Clavers, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Raventós i Blanc, Suriol, Terra de Marca, Ton Rimbau, Torre del Veguer, Vins de Foresta, Vinya Oculta i Vinyes Singulars.

Una mostra que es consolida

Durant la segona edició de la mostra, es van poder tastar més de 100 referències en un entorn màgic: l’Ermita de Foix, un indret on gaudir d’unes vistes de 360º propi del Penedès. La cita va acollir més de 400 professionals entre elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restaurants…

Les característiques úniques de La Cimera del Xarel·lo han traspassat fronteres. En la darrera edició van assistir-hi professionals d’altres països com Bèlgica, Canadà, Suècia o Brasil.

Per als cellers participants, La Cimera del Xarel·lo és una trobada amb els amants i professionals del vi on intercanviar opinions, reflexions i reivindicar la varietat insígnia del Penedès, el xarel·lo, a partir de cadascuna de les interpretacions que es poden tastar durant l’acte.

Nou comentari

Comparteix