La verema: en el punt òptim de maduració

Els cellers de la DO Penedès es preparen per a la temporada 2015 de recollida del raïm

[VÍDEO] La verema comença a finals d’Agost a la Denominació d’Origen Penedès. Aquesta s’ha de començar en el moment òptim de maduració del raïm. Per aconseguir aquest punt, els viticultors i enòlegs, fan els controls de maduració del raïm entre els mesos d’agost i setembre. Aquests es fan escollint 100 grans de raïm aleatoriament de cada vinya, i a partir d’aquí es realitzen els controls de concetració de sucre i acidesa del raïm.

Una vegada escollit el moment òptim de maduració, es procedeix a la verema, la qual normalment és manual. D’aquesta manera, tracten millor el raïm, eviten oxidacions i trencaments de grans, els quals generen un problema en l’elaboració.

Un cop al celler, per a la elaboració s’obté primer el most i després el vi i així aconseguir els vins de la qualitat de la DO Penedès.


Nou comentari