Loxarel cull els primers raïms de chardonnay i macabeu

El celler penedesenc preveu menys collita, però d'excel·lent qualitat

Aquest final d’agost Loxarel ha donat el tret de sortida a la verema 2021 collint les vinyes d’alçada de chardonnay de la zona del Pla de Manlleu, i la macabeu que tenen plantada al voltant de la seva finca a Vilobí del Penedès.

Totes les vinyes, que treballen en ecològic i seguint les pràctiques de la biodinàmica, es cullen a mà i bona part del most base amb què elaboren els vins tranquils i escumosos Clàssic Penedès fermenten en àmfores de fang de 500, 750 i 1.000 litres de capacitat per potenciar els aromes minerals i el gust de la fruita. Loxarel va ser un dels cellers pioners en la recuperació de les àmfores de fang com a recipient on fermentar els vins.

Josep Mitjans, propietari i enòleg del celler, destaca que l’escassedat de pluja acumulada des de la primavera, farà la collita d’aquest any sigui inferior a la de l’any passat, però d’una qualitat excel·lent ja que el gra del raïm s’ha conservat molt sa.

Nou comentari