VadeVi
Luengo (Guia Peñín): “Els Clàssic Penedès no han trobat encara la seva identitat”
  • CA
Els tastadors de la Guia Peñín han tastat Corpinnat i les resta de vins del Penedès
Els tastadors de la Guia Peñín han tastat Corpinnat i les resta de vins del Penedès | Corpinnat

!--akiadsense-->

La Guia Peñín passa pel Penedès en el seu periple per elaborar l’edició 2021 d’aquesta guia espanyola. Durant quatre dies s’han tastat més de 900 vins de la DO Cava, la DO Penedès, i diverses referències sense denominació d’origen com Corpinnat a més d’altres vins.

La visita al Penedès s’engloba en el viatge de prop de mig any que l’equip de tastadors realitza a tot el territori de l’estat. A vegades per separat i a vegades tots junts però sempre de forma independent, tal com explica l’editor de la Guia Peñín Javier Luengo en declaracions a Vadevi, “però en el cas del Penedès tenint en compte el nombre de mostres han vingut tots quatre”.

Aquest dijous s’ha fet l’última jornada de tast i per Luengo el Penedès es troba en un bon moment però encara amb assignatures pendents. Pel que fa a la DO Penedès, Luengo creu els seus escumosos, “els Clàssic Penedès encara no han trobat la seva identitat. Recordo els primers anys d’aquests escumosos amb un reglament més permisiu que va permetre una llibertat creativa. I era molt interessant des del punt de vista assaig-error però ara la línia no està molt clara. Hi ha molta dispersió pel que fa a les varietats i li falta encara trobar el seu forat. Trobar el seu propi significant. Així i tot es fan coses molt interessants”.

Pel que fa als vins tranquils de la DO Penedès, per Luengo és un gran encert l’aposta pel xarel·lo. “És l’autèntic cavall de batalla. S’estan fent elaboracions molt cuidades amb criances llargues”. Una aposta que va en detriment dels negres de la DO, considera. L’editor de la Guia Peñín creu que els negres del Penedès són més de perfil clàssic, amb vairtetas internacionals, però que difícilment poden servir per buscar una singularitat que, en canvi, sí que tenen els elaborats amb xarel·lo”.

Pel que fa als escumosos, aquesta és la primera edició de la Guia Peñín en el que els Corpinat es tastaran ja fora de la DO Cava.

L’equip de tast d’aquesta guia es fa sempre a etiqueta vista i revisant un històric de les valoracions. És a dir que un s’ha posat nota el vi es comprova com es va puntuar els anys anteriors. Si la desviació és de 3 punts o més a l’alta o a la baixa es torna a tastar per comprovar que realment el tast s’ha fet correctament “permet revisar una tendència i a més constatar que no hagi estat una mala anyada o que les condicions no fossin les òptimes”, explica Luengo. Unes desviacions que no són habituals assegura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa