Amb una acurada presentació, Mas Bertran va portar aquest dijous a Barcelona, una petita representació d’un àpat nadalenc per presentar el seu nou escumós, l’’X80 i les noves anyades de l’Argila blanc i el rosat.

El celler aposta per treballar les varietats autòctones i des dels seus inicis i amb l’acte de dijous demostrar, a més, que els escumosos, en el seu cas, els Clàssics Penedès, poden aguantar perfectament un dinar de Nadal i tot el que comporta.

El primer que es va presentar és la nova anyada de l’Argila rosat, un 100% sumoll. Una varietat poc utilitzada per fer aquests productes, però que segons la directora tècnica de Mas Bertran, Eva Ventura, a ells els està donant molt bons resultats. “Mentre que pels vins tranquils, el sumoll sempre ha tingut fama de fer-los més aviat rústics, a l’Argila, per exemple, és prou delicat i per això també l’hem incorporat a l’X80”.

El xarel·lo, també 100%, és la varietat amb la que s’elabora l’Argila blanca. I l’anyada de 2011 es va combinar amb un tast de rostit de Nadal amb un encaix que fregava la percepció.

Ambdós, l’Argila rosat i el blanc són brut nature, això vol dir que no s’hi afegeix sucre, un tipus d’escumós que en aquests moment té molta demanda.

Ara bé, malgrat això, Eva Ventura diu que “és cert que la moda és ara demanar escumosos molt secs, però nosaltres volem reivindicar el brut. L’X80 que tot just acaba de sortir al mercat ho és i l’any vinent en traurem un altre, és cert que apurem molt, però el punt de sucre el té”.

L’altra singularitat, és la combinació d’una varietat negra, el sumoll, amb una de blanca, el xarel·lo. Aquesta última procedent de vinyes de més de 80 anys i d’aquí el nom.

A vadevi.cat el vam tastar i aquí en trobareu tots els detalls.

Així doncs, Mas Bertran completa la seva oferta amb aquest Clàssic Penedès de gamma alta que pretén de nou posar en valor les varietats autòctones, amb un cupatge nou i amb la voluntat de mostrar a través del seu X80 el territori.

El trobareu a un preu aproximat de 50 euros.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa