VadeVi
La festa dels Clàssics Penedès arriba per quedar-se
  • CA
Jardins d'Albet i Noya
Els jardins d’Albet i Noya han donat a tastar escumosos de vuit cellers penedesencs | DO Penedès

!--akiadsense-->

Els jardins del celler Albet i Noya, a Sant Pau d’Ordal, han estat l’escenari de la primera Nit dels Clàssics Penedès, una festa dedicada exclusivament als vins escumosos de la DO Penedès. La festa, que se celebrarà cada any el final de l’estiu en el marc d’un celler diferent, ha acollit enguany a més de 200 persones.

A l’esdeveniment, el públic ha pogut descobrir, tastar i gaudir dels vins escumosos de vuit cellers participants a la cita, que han donat a conèixer les seves darreres creacions i els seus vins escumosos més exclusius:

  • AT Roca: AT Roca Brut Reserva 2015, AT Roca Rosat Reserva, 2015, Esparter Reserva Barrica 2013
  • Albet i Noya: Nosodos+ Burt Natural 2014, Brut 21 2015, Efecte Brut Nature 2013, Efecte Brut 2014, Efecte Rosat Brut 2013
  • Colet: Tradicional 2014, Vatua! 2015, A Priori 2015
  • Mas Bertran: Balma Brut 2014, Balma Brut Nature 2013, Argila Brut Nature 2013, Argila Rosé Brut Nature 2011, Mas Bertran X80 2011
  • Loxarel: MM Brut Nature Reserva 2011, Refugi Brut Nature Reserva 2013, Garnatxa Blanca Brut Nature Reserva 2013, Amaltea Brut Nature Reserva 2013
  • Castell de Pujades: Aymar Brut 2014, Aymar Brut Nature 2014, Aymar Rosé 2015, Aymar Ice
  • Mas Comtal: Mas Comtal Brut Reserva 2014, Joan Milà Brut Nature Reserva 2013
  • Montpicolis: Asimètric Brut Nature Reserva 2015, Asimètric Brut Reserva 2015

Per acompanyar els vins, s’ha servit un sopar-còctel a la fresca als jardins del celler amb propostes com pernil ibèric, canalons d’ànec, makis, coca de foie o gambes. La festa també ha comptat amb la música en directe del grup Keys of Soul, una proposta que combina el jazz, el blues i el soul.

El Clàssic Penedès es referma com a vi escumós d’alta qualitat

L’èxit de La Nit dels Clàssics Penedès és la mostra de la consolidació dels vins escumosos de la DO Penedès que des de fa temps és reconeguda tant a nivell professional com entre el públic general. La seva limitació al territori de la DO Penedès, la potenciació de les varietats ancestrals i pròpies de la zona, la utilització de mètodes tradicionals respectuosos amb el medi ambient i la seva criança mínima de 15 mesos, fa que avui dia es considerin vins escumosos d’alta qualitat.

De fet, aquest esdeveniment va néixer de la iniciativa dels cellers participants de celebrar un acte íntegrament amb vins escumosos de la DO Penedès. “Aquesta és la primera edició de La Nit dels Clàssics Penedès però volem que el projecte tingui continuïtat i que sigui itinerant, és a dir, que se celebri en un celler diferent en cada ocasió”, indica Francesc Olivella, director de la Denominació d’Origen Penedès. Olivella també ha explicat que iniciatives com aquesta sumen “en el treball de posicionament que s’està fent del Clàssic Penedès a nivell del mercat nacionals i internacionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa