VadeVi
Còctel de música, vins i caves d’autor al Penedès
  • CA

Amb dues edicions a l’esquena, el festival de Música, Vins i Caves d’Autor, el Decanta, torna del 17 al 20 de març amb algunes novetats. Entre elles, hi ha la incorporació de Sant Llorenç d’Hortons com a seu d’algunes de les activitats, afegint-se a Sant Sadurní d’Anoia, que n’ha estat la seu oficial fins avui. En tot cas, segueixen mantenint l’essència del festival reunint a músics i cellers catalans que combinen el seu art per al gaudi de tot tipus de públic.

‘La Sala’ de Sant Llorenç d’Hortons acollirà la primera de les actuacions de la mà de Sanjosex acompanyat dels vins del celler Castellroig. Serà divendres 18 de març a les 22h quan el bisbalenc Carles Sanjosé i el projecte de Marcel Sabaté i Coca barrejaran tècnica i sentiments, un per descriure quotidianitat i paisatges i l’altre per crear vins afins a la terra on han crescut els seus ceps. En aquest concert, Carles Sanjosé anirà acompanyat de Miquel Sospedra al baix i Pep Mula a la bateria.

Dissabte 19 de març el relleu l’agafaran Maria del Mar Bonet i Juvé & Camps. Acompanyada pel guitarrista Borja Penalba, la cantant compartirà protagonisme amb els vins i caves d’aquest celler amb llarga trajectòria del Penedès. El concert tindrà lloc a les 22h al Celler de la Fassina de Can Guineu, edifici ubicat dins del Centre d’Interpretació del Cava.

El tercer concert tindrà lloc a la Sala de Tast de Cal Feru, la botiga especialitzada en vins i caves de Sant Sadurní, on el guitarrista Pau Figueres presentarà el seu recent projecte personal. En aquesta jornada, l’altre protagonista serà el també jove Celler Esteve i Gibert, el més petit de la DO Penedès, nascut l’any 2009 de la mà de Josep Esteve i l’enòleg Albert López.

Les entrades dels concerts, que ja estan a la venda a un preu de 20€, es poden adquirir on-line a través del web del festival, trucant al 93 891 01 63 o presencialment a la botiga Cal Feru.

Taverna Musical interactiva amb el grup Àrid

La sala Tasting Room de Cal Feru es convertirà durant el Decanta en una ‘Taverna Musical’ on es podran tastar a copes una selecció de 19 vins i caves de primer nivell. Aquest any, com a novetat, hi ha la incorporació del trio de jazz Àrid, que improvisaran temes musicals en directe segons les característiques dels diferents vins i caves que s’hi estiguin tastant. La Taverna Musical estarà oberta el dissabte 19 de març de 12h a 14h i de 18h a 21h i el diumenge 20 de març de 12h a 14h. Per fer les degustacions s’hauran d’adquirir uns tiquets (10€ / 4 tiquets).

Activitats paral·leles

Enguany s’ha programat algunes activitats paral·leles coincidint amb el festival.

Dijous 17 de març a les 20h, la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia acollirà la presentació de dos llibres de la mà dels seus autors. El periodista musical Pep Blay ens acostarà ‘Les cançons de la nostra vida’ mentre que la sommelier Meritxell Falgueras ho farà amb ‘Els vins de la teva vida’. La periodista Consol Sáenz serà qui presentarà i moderarà aquest acte, amb entrada gratuïta.

També gratuït -però amb reserva prèvia- serà l’acte del dissabte 19 de març a partir de les 19 h a la Sala de Tast de Cal Feru. La presentació del llibre ‘La forma d’un sentit’ de David Carabén, autor i cantant de Mishima, on parla dels secrets de les seves cançons i del procés creatiu a l’hora de compondre-les, comptarà amb els vins ‘Estones de Mishima’, inspirats en dues cançons del grup, tal i com ens explicarà l’enòleg del Celler Estones, Salvi Moliner, mentre es tasten les referències.

De divendres a diumenge, a més, les persones interessades poden apropar-se a una vintena de cellers i espais culturals d’interès entorn de la gastronomia i el cava. Les visites inclouen un tiquet de 4 degustacions per a la Taverna Musical Interactiva amb el grup Àrid.

Més informació i programa complet d’activitats, a la pàgina web del Festival Decanta.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa