VadeVi
Els productors de Clàssic Penedès pagaran el preu del raïm entre 0,60 i 0,70 euros/kg
  • CA
Verema 2019 Clàssic Penedès

!--akiadsense-->

Els productors de Clàssic Penedès, el vi escumós de la DO Penedès, preveuen una verema 2019 d’alta qualitat per les condicions climatològiques dels darrers mesos que han permès una lenta maduració del raïm.

Seguint les previsions apuntades a principis d’agost, i tenint en compte els primers dies de collita, la verema 2019 es preveu una bona verema. El darrer cicle vegetatiu ha estat acompanyat per una climatologia molt bona, cosa que està permeten al raïm madurar de manera lenta. Després d’un 2018 força plujós, i de dos any anteriors marcats per la sequera, el 2019 s’ha caracteritzat per una primavera amb temperatures temperades i fins i tot una mica més baixes que la mitjana, i pluges regulars.

Els elaboradors de Clàssic Penedès preveuen que els preus que pagaran pel raïm destinant als escumosos estaran entre 0.60 € i 0,70 € depenent de cada celler. L’objectiu dels cellers és dignificar la feina del viticultor, i garantir la protecció del territori i el paisatge on es desenvolupen els fruits amb els que s’elaboren els vins escumosos.

Aposta per un model 100% territorial i ecològic

Per al director d’AT Roca, Agustí Torelló, “dignificar vol dir cuidar, protegir i treballar un paisatge que possiblement és l’herència més important que tenim i que ens dóna singularitat al món, i en aquest cas el viticultor nés una peça imprescindible”. Seguint aquesta premissa, Agustí Torelló creu que la manera per a protegir l’entorn on neixen els vins escumosos Clàssic Penedès és pagar el raïm a un preu que dignifiqui la tasca que diàriament desenvolupen els agricultors. Un fet que permetrà assegurar un futur sostenible i de qualitat al Penedès.

Per al director Tècnic de Albet i Noya, Martí Albet, “el cicle vegetatiu del cep i la verema són la clau per a l’obtenció dels vins i escumosos de més alta qualitat. Aquest any s’han donat aquestes condicions i per tant tindrem els millor vins escumosos Clàssic Penedès. En quan a com cal valorar el raïm que es compren a viticultors del Penedès opina que cal valorar l’esforç del viticultor i la qualitat del producte, més tenint en compte que els raïms per a elaborar Clàssic Penedès han de ser ecològics.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa