VadeVi
Segona edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Si la primera edició, celebrada el 2021, ja va ser un èxit, aquest 26 de maig comença la segona Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú, que s’allargarà fins el 18 de juny i unirà les propostes gastronòmiques de 8 restaurants de gamma alta de la ciutat amb els vins de 15 cellers de la DO Penedès. Uns sopars-maridatges que ajuntaran la riquesa gastronòmica i l’excel·lència i diversitat del vi.

La ruta vol reivindicar, justament, la proximitat entre els vins del Penedès i la gastronomia del Garraf, i forma part de les línies estratègiques que la DO desenvolupa per potenciar i reivindicar els seus vins. En aquesta segona edició, els cellers participants seran Albet i Noya, Alsina & Sardà, AT Roca, Avgvstvs Forum, Aymar, Celler Hospital de Sitges, Finca Viladellops, Giró Ribot, Molí Parellada, Naveran, Parés Baltà, Propietat d’Espiells, Puig Batet, Sumarroca i U Mes U.

El cartell de la segona Ruta Enogastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú
El cartell de la segona Ruta Enogastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Els elaboradors seran presents als sopars

Un dels trets més valorats pels assistents en la primera edició, i que es repetirà, és que els elaboradors seran presents als sopars i presentaran els seus vins, acompanyant la degustació amb una explicació de la seva filosofia i manera de treballar. Cal Pachurri inaugurarà la ruta el dijous 26 de maig, maridant els vins amb plats de gran qualitat de peix i marisc i el seu plat estrella de vedella. El seguirà La Marabanda (27 de maig), un dels espais gastronòmics de La Daurada, amb una carta basada en la Llotja de Vilanova. El 2 de juny li tocarà a Contrastes by Diego Ferreira, restaurant de referència per la seva creativitat i influències culinàries. El dia 9 de juny serà el moment de La Gambarrada, obert fa poc i amb una cuina molt atrevida. L’endemà, 10 de juny, tocarà a El Canceller, un local on gaudir de cuina elaborada amb carbó d’alzina i productes de proximitat. El 16 de juny continuarà La Singular, una de les novetats gastronòmiques de Vilanova. Finalment, els dos restaurants que clouran la ruta seran el Gas26 (17 de juny), un clàssic que aposta per la cuina moderna, i l’Infinit (18 de juny) que fa 12 anys que es manté al primer nivell.

Una proposta de suport i reivindicació

La DO Penedès vol desenvolupar iniciatives per reivindicar la qualitat i el prestigi dels seus vins, especialment entre el consumidor final. En aquest sentit, la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova hi encaixa perquè reforça el sector vitivinícola i el de la restauració després d’una època condicionada per les restriccions i potenciar el consum de productes de proximitat d’alt nivell. A més, també reivindica que la DO és part del Garraf, ja que molts cellers són en aquesta comarca.

Cada experiència gastronòmica té un preu d’entre 45 i 55€ i es recomana reservar taula directament al restaurant on tindrà lloc el sopar a què es vulgui assistir. Tota la informació es pot consultar a la web de la DO Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa