VadeVi
Calcari Xarel·lo 2014: les olors de l’argila
  • CA

Celler Parès Baltà

DO Penedès

Preu aproximat: 8,5€

Etiquetat en català

Web: www.paresbalta.com

El celler Parés Baltà, amb orígens al 1790, és propietat de la família Cusiné i disposa d’una de les finques vitícoles més extenses del Penedès certificades com a cultiu ecològic. Al voltant del riu Foix, les vinyes comencen a la depressió central i es van introduïnt muntanya amunt cap a la zona nord del Penedès.

El Calcari neix d’unes vinyes de xarel·lo que s’ubiquen a 254 metres d’alçada i que creixen en un sòl calcari de textura franc-argilosa. Daurat com l’or, aquest vi brilla dins la copa i mostra unes lentes i denses llàgrimes que ens fan esbrinar la untuositat i estructura d’aquest vi monovarietal elaborat amb la varietat estrella del Penedès.

En nas, til·la fresca i aromes de fenc s’entrellacen amb sensacions argiloses o de fang després de la pluja. Quan l’oxigenem en copa, el vi ens refresca amb notes de fonoll, matafaluga i certs tocs iodats.

En boca, els sabors vegetals i d’herba seca ens transporta als marges de vinya: calidesa i frescor alhora. S’accentua la seva intensitat gustativa amb una marcada acidesa, acaronada i arrodonida per una bona estructura i amplitud de boca.

Hi notem amb persistència el sabor de les lies, dels seus propis llevats, que han impregnat el vi amb melositat, cos i sensacions llamineres. Un vi que expressa territori.

Compromís amb el territori

La 3a generació dels Cusiné ha fet un pas més enllà amb el treball en cultiu ecològic que ja iniciaren els seus pares i avis. Ara, la seva aposta està en la biodinàmica.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa