
!--akiadsense-->
Loxarel va començar a mitjan de la setmana passada i acabarà aquest dimecres la verema de la varietat macabeu amb la previsió que serà un 40% inferior a la de l’any passat a causa de l’afectació del míldiu. El propietari i enòleg del celler, Josep Mitjans, destaca que aquest ha estat un any molt difícil, sobretot pels cellers que fan agricultura ecològica i biodinàmica, ja que els tractaments que s’han pogut fer per mitigar l’aparició d’aquest fong són menys efectius dels que permet l’agricultura tradicional. “Ha estat un any que s’ha hagut de fer molta feina a la vinya a base d’aplicar al cep infusions de cua de cavall i altres plantes medicinals, però aquests tractaments naturals no penetren a la planta, cosa que fa més difícil combatre plagues com la del míldiu”, explica Mitjans.
La previsió del celler és que la verema de macabeu finalitzi aquest mateix dimecres, moment en què iniciaran la collita de la varietat xarel·lo. El primer raïm de xarel·lo que entrarà al celler es destinarà a vi base per elaborar escumós Clàssic Penedès, mentre que el xarel·lo que es collirà més tard es destinarà a l’elaboració de vins tranquils que vinifiquen en àmfora de fang. Loxarel finalitzarà la verema amb la collita de les vinyes d’alçada situades a la zona del Pla de Manlleu, on predomina principalment la varietat parellada o montònega que també es destina principalment a l’elaboració de vins escumosos.