VadeVi
[VÍDEO] La verema al Penedès de 1943 segons el NO-DO
  • CA
La verema del NO-DO

!--akiadsense-->

Tot just feia un any que el NO-DO, el noticiari franquista, s’emetia als cinemes espanyols. Sempre farcit de les proeses de Franco, també hi havia espai per l’exaltació de les activitats de la ‘pàtria’, allò que havia de servir per fer sentir a tothom l’orgull de ser espanyols.

L’11 d’octubre de 1943, al NO-DO número 41 s’anunciava la Festa de la Vinya i el Vi del Penedès i per il·lustrar-ho es van emetre unes imatges de la verema a Vilafranca del Panadés, tal com li deia el locutor i es podia veure escrit en un dels cartells.

Es veuen unes vinyes de producció esplendorosa amb gotims immensos que només veremaven dones. Amb les portadores ben plenes, i perquè n’hi capigués més es pitjava el raïm tot el que es podia, les veremadores eren les encarregades de transportar-lo fins als carros, aquí ja hi apareixen homes, que serien els que el portarien fins als cellers.

L’informatiu franquista també reprodueix frases que enalteixen el vi. Una prou adequada per aquesta època és la que s’atribueix a Pasteur i es pot llegir “El vi és la més sana i més higiènica de totes les begudes”.

I tot i recordant que el vi s’ha de prendre amb moderació recorden que “El mosquit va dir a la granota, m’estimo més morir en el vi que a l’aigua”. Un document impagable que el podeu veure aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa