VadeVi
Més de 250 vins i grans veus del jazz internacional, al Vijazz Vilafranca
  • CA

Aquest dimarts 7 de juny s’ha presentat al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès la 15a edició del Vijazz Vilafranca, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juliol de 2022. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la importància de “poder tornar a celebrar el Vijazz Vilafranca tal i com el coneixíem”.

Després de dos anys marcats per les restriccions, el Vijazz recupera la fira de vins i caves a la Rambla Nostra Senyora on hi participaran més de 20 cellers amb més de 250 referències. També es recupera la gratuïtat i l’aforament complert de l’escenari de Jaume I, que torna a presentar un cartell amb el millor del territori i grans icones del jazz internacional.

Als artistes presentats Standards Supergroup, Sílvia Pérez Cruz i Yessaï Karapetian, s’hi han afegit Richard Bona i Alfredo Rodríguez, Melissa Aldana, Ester Quevedo Quintet, Alba Alsina Quintet, Lucía Fumero, la Sidral Brass Band, Apol·lo Jumpers i les Big Bands de l’Escola de Música M. Dolors Calvet acompanyades per Eva Fernández. Un cartell que es pot consultar a la pàgina web de la mostra.

El jazz de prestigi internacional a Vilafranca

Si fa un mes anunciaven les primeres actuacions, el director artístic del Vijazz Vilafranca, Carles Ocaña, ha donat a conèixer la resta de concerts de l’escenari principal de la plaça Jaume I, al cicle ‘Elles i el Jazz’ al Claustre Sant Francesc i altres activitats paral·leles. Segons Ocaña “l’objectiu d’aquest any ha estat recuperar l’estil jazzístic del Vijazz on es combinava el talent més proper amb els grans referents internacionals”. 

El Vijazz Vilafranca 2022 ha estat presentat aquest dimarts amb un gran cartell | Acadèmia Tastavins
El Vijazz Vilafranca 2022 ha estat presentat aquest dimarts amb un gran cartell | Acadèmia Tastavins

Torna la fira de vins i caves a la Rambla Nostra Senyora

Després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries, la Rambla Nostra Senyora de la Capital del Vi serà novament l’escenari de la principal fira de vins i caves del Penedès. Durant les tardes, vespres i nits del primer cap de setmana de juliol, s’hi podran tastar més de 250 referències per conèixer de primera mà la qualitat dels vins i caves que s’elaboren al Penedès. 

Per aprofundir més en el tast o per gaudir d’experiències més potents, el Vijazz també ha preparat un calendari de tastos i maridatges durant tot el cap de setmana, que tindran lloc a La Societat Casal  – La Principal. Una oportunitat per tastar alguns dels vins guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès entre altres, amb productes gastronòmics d’alta qualitat de la ma d’Ametller Origen com formatges, ibèrics o dolços.  

Entrades properament a la venda

Les entrades per als concerts del cicle Elles i el Jazz, l’Enojazz i els tastos, es podran adquirir per la web del Vijazz Vilafranca a partir de proper divendres. Paral·lelament a la programació del festival, Vilafranca de Penedès i tota la comarca oferiran un gran nombre de propostes turístiques, gastronòmiques i vinícoles als visitants, perquè tots ells gaudeixin d’una gran experiència durant el primer cap de setmana de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa