VadeVi
La DO Penedès mostra els seus vins a la I Ruta enogastronòmica de Vilanova i la Geltrú
  • CA
Vilanova i la Geltrú tindrà la seva Ruta enogastronòmica amb vins de la DO Penedès
Vilanova i la Geltrú tindrà la seva Ruta enogastronòmica amb vins de la DO Penedès | Wikipedia

!–akiadsense–>

Fruit de les diverses iniciatives que ha impulsat la DO Penedès durant els darrers mesos per potenciar i reivindicar els vins Penedès, la Denominació d’Origen ha organitzat la I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú. La iniciativa inclou 10 sopars en diferents restaurants d’alta gamma del municipi del Garraf, maridats amb vins de 17 cellers de la DO Penedès. La ruta s’iniciarà el 10 d’octubre i finalitzarà el 10 de desembre i té l’objectiu de promoure els productes de proximitat i a la vegada donar suport als elaboradors i els restauradors, tot reivindicant que la DO Penedès també és Garraf.

17 cellers DO Penedès i 10 restaurants vilanovins

En la I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú hi participen diversos vins Penedès de 17 cellers diferents: Parés Baltà, Nadal, Jean Leon, Finca Viladellops, Cellers Avgvstvs Forvms, Bodegues Pinord, Parató, Torelló, Oliver Viticultors, Colet Viticultors, Sumarroca, Can Feixes, Grimau, Torre del Veguer, Bodegues Ca N’Estella, Família Torres i Aymar. Durant els sopars, els elaboradors seran presents per presentar cadascun dels vins que es tastin i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.

La ruta començarà al restaurant La Daurada que maridarà la seva cuina moderna amb tocs tradicionals amb vins Penedès. Després d’aquest tret de sortida, aquesta experiència s’anirà celebrant a altres restaurants vilanovins d’alt nivell com el restaurant El Dinou, caracteritzat per la seva proximitat i personalitat; L’Hac, el descobriment gastronòmic del 2020; La Cucanya, un dels clàssics de la cuina del Garraf; Ceferino, l’essència de la cuina marinera en una proposta que trenca tòpics; Macot, una proposta que porta la brasa a peu de port; Marejol, destacat per un producte de qualitat i proximitat; La Petite Mort, una referència de la cuina barroca; 1918 Cuina de Mar, l’herència culinària vilanovina; i El Nàutic by Cal Blay, la nova sensació al port de Vilanova.

Potenciar els productes de proximitat

Després d’un any difícil, la DO Penedès ha treballat intensament per desenvolupar iniciatives encarades a reivindicar i a fer conèixer la qualitat i el prestigi dels vins que s’elaboren al Penedès, sobretot al públic final. La I Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú vol remar en aquest mateix sentit.

En aquest cas, l’objectiu de la denominació d’origen és triple. Per una banda vol donar suport als elaboradors i als restauradors del territori després d’una temporada complicada, potenciant els productes de proximitat d’alt nivell, tant a nivell vitivinícola com gastronòmic. A més a més, aposta per la difusió dels vins Penedès, així com en la potenciació de la seva presència en les cartes dels restaurants locals. I per últim també reivindica el fet que la DO Penedès també forma part del Garraf, ja que són molts els cellers de la Denominació d’Origen que se situen en aquesta part del territori.

Cada experiència té un preu de 45€ i per reservar taula cal trucar al restaurant on se celebrarà el sopar. L’aforament serà limitat i se seguiran escrupolosament totes les mesures de seguretat i sanitàries. La I Ruta Gastronòmica DO Penedès neix amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Gremi de Restauració de Vilanova i la Geltrú i la revista Tot ho Sap.

Trobareu més informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa