VadeVi
Xarel·lo de Jean Leon, un vi exclusiu a l’abast de tothom
Xarel·lo és el primer vi de la Gamma Nativa de Jean Leon
Xarel·lo és el primer vi de la Gamma Nativa de Jean Leon

!--akiadsense-->

El coronavirus ha trastocat totes les previsions dels cellers i tot que s’ha reduït al mínim i s’està fent amb totes les mesures de seguretat i higiene per prevenir el contagi de la malaltia, l’activitat als cellers i a la vinya no s’atura.

És el cas de Jean Leon que ha presentat el primer vi d’una nova col·lecció, la Gamma Nativa, un Xarel·lo que vol ser un homenatge a les varietats del Penedès, la terra que va acollir el fundador del celler. Un vi exclusiu, de producció limitada però que vol estar a l’abast de tothom i que de moment només es pot comprar online.

Mireia Torres, enòloga i responsable del celler explica a Vadevi, que Jean Leon des del seus inicis és un celler que s’ha centrat en varietats franceses però fa tres anys van detectar que entre els seus consumidors hi havia un segment que també volia tastar varietats autòctones. És per això que es van començar a elaborar uns vins experimentals “que ens permeten explorar noves possibilitats”, explica.

El Xarel·lo està elaborat amb raïm d’aquesta varietat de vinya pròpia, ecològica i de 225 metres d’altura i segons Mireia Torres “no vol ser en cap cas una ruptura amb el discurs del celler. L’essència de Jean Leon està intacta en aquest vi. No és un trencament en la línia de Jean Leon, és un pas més”.

En aquest sentit, Mireia Torres, vol posar en valor la feina feta “ceps vells de varietats franceses que s’han adaptat al Penedès i a la seva climatologia i que tenen una entitat pròpia. Això ho volem seguir mantenint però també escoltem el mercat i per això hem tret aquest nou vi”.

Xarel·lo de Jean Leon surt amb una etiqueta inspirat en la rajola tradicional catalana
Xarel·lo de Jean Leon surt amb una etiqueta inspirat en la rajola tradicional catalana

!--akiadsense-->

El Xarel·lo de la col·lecció Nativa surt al mercat i ho fa amb una etiqueta que s’inspira en les rajoles tradicionals catalanes. L’escollida és la Rosa dels Vents. Mireia Torres explica que li fa especial il·lusió “poder posar la rajola catalana que tenim a la meva família. La meva àvia les va començar a col·leccionar i a posar-les en valor”.

Aquest nou vi d’una producció molt limitada vol arribar a tothom amb un preu molt competitiu, al voltant de 13 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa