Xerigots celebra el desè aniversari amb uns ‘Tastos Pell de Gallina’

L'empresa penedesenca ha esdevingut una de les principals afinadores de formatge del país

Els centre d’afinat de formatges Xerigots, de Vilafranca del Penedès, arriba al seu desè aniversari aquesta tardor, i ho vol celebrar amb tothom d’una manera molt especial: maridant els seus productes més importants amb vins catalans, vins naturals, cerveses i bourbons durant quatre divendres dels mesos d’octubre i novembre. Aquesta proposta, que han batejat com a ‘Tastos de Pell de Gallina’, té la voluntat de mostrar i dur al límit encara més la polivalència del formatge. Xerigots va néixer el 2011 com una botiga especialitzada en formatges i vins i el 2015 van posar en marxa l’Obrador, on s’afinen formatges en condicions òptimes de temperatura i humitat.

Aquestes propostes es podran gaudir en dos formats diferents: cadascú des de casa seva o de manera presencial a l’Obrador. En tots dos casos, a més, tant si és de forma telemàtica com presencial seran guiats per Jordi Bertran i Víctor Cornejo, habituals dels tasts de Xerigots, i també del sommelier Tom Colet i de l’antropòleg i expert en cerveses i bourbons David Bea. Cada setmana, s’oferirà una caixa amb formatges i begudes per maridar-los, i els divendres 15, 22 i 29 d’octubre i el 5 de novembre a les 20h es podran degustar des de casa. A més, és clar, de la proposta presencial. Tota la informació i venda d’entrades i de seleccions està disponible a botiga.xerigots.cat.

La programació d’aquesta proposta començarà el 15 d’octubre amb ‘Formatge amb Vins catalans TOP’, on es tastaran tres vins amb dotze formatges de l’Obrador. Per l’opció a casa, la selecció està pensada per a quatre persones. El 22 d’octubre serà el torn de ‘Formatges amb cerveses’, que constarà de sis cerveses amb dotze formatges, amb una opció per a casa pensada per a dues persones. El dia 29 d’octubre tocaran ‘Formatges i vins naturals’, on es podran provar tres vins naturals amb dotze formatges de l’obrador, amb una opció per a casa pensada per a dues persones. Finalment, el 5 de novembre es clourà aquest cicle amb ‘Formatges i bourbons’, on es tastaran dos bourbons, dos vins i 10 formatges de l’obrador, amb una selecció per a casa pensada per a dues persones.

Nou comentari