VadeVi
Xerigots celebra el desè aniversari amb uns ‘Tastos Pell de Gallina’
  • CA

Els centre d’afinat de formatges Xerigots, de Vilafranca del Penedès, arriba al seu desè aniversari aquesta tardor, i ho vol celebrar amb tothom d’una manera molt especial: maridant els seus productes més importants amb vins catalans, vins naturals, cerveses i bourbons durant quatre divendres dels mesos d’octubre i novembre. Aquesta proposta, que han batejat com a ‘Tastos de Pell de Gallina’, té la voluntat de mostrar i dur al límit encara més la polivalència del formatge. Xerigots va néixer el 2011 com una botiga especialitzada en formatges i vins i el 2015 van posar en marxa l’Obrador, on s’afinen formatges en condicions òptimes de temperatura i humitat.

Aquestes propostes es podran gaudir en dos formats diferents: cadascú des de casa seva o de manera presencial a l’Obrador. En tots dos casos, a més, tant si és de forma telemàtica com presencial seran guiats per Jordi Bertran i Víctor Cornejo, habituals dels tasts de Xerigots, i també del sommelier Tom Colet i de l’antropòleg i expert en cerveses i bourbons David Bea. Cada setmana, s’oferirà una caixa amb formatges i begudes per maridar-los, i els divendres 15, 22 i 29 d’octubre i el 5 de novembre a les 20h es podran degustar des de casa. A més, és clar, de la proposta presencial. Tota la informació i venda d’entrades i de seleccions està disponible a botiga.xerigots.cat.

La programació d’aquesta proposta començarà el 15 d’octubre amb ‘Formatge amb Vins catalans TOP’, on es tastaran tres vins amb dotze formatges de l’Obrador. Per l’opció a casa, la selecció està pensada per a quatre persones. El 22 d’octubre serà el torn de ‘Formatges amb cerveses’, que constarà de sis cerveses amb dotze formatges, amb una opció per a casa pensada per a dues persones. El dia 29 d’octubre tocaran ‘Formatges i vins naturals’, on es podran provar tres vins naturals amb dotze formatges de l’obrador, amb una opció per a casa pensada per a dues persones. Finalment, el 5 de novembre es clourà aquest cicle amb ‘Formatges i bourbons’, on es tastaran dos bourbons, dos vins i 10 formatges de l’obrador, amb una selecció per a casa pensada per a dues persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa