VadeVi
Els 15 cellers de la DO Pla de Bages faran tastos online
Les tines de pedra seca de la DO Pla de Bages

!--akiadsense-->

Sense moure’s de casa, ara és possible conèixer els 15 cellers i els vins de la DO Pla de Bages. Des de la diada de Sant Jordi el Consell Regulador organitza una sèrie de tastos a través d’Instagram que s’allargarà durant el mes de maig.

En aquests temps de confinament en que ha augmentat els consum de productes de proximitat i múltiples projectes treballen per donar continuïtat a la pagesia, aquesta iniciativa pretén posar en valor els vins locals dels cellers de la DO Pla de Bages a través de les xarxes socials.

La Denominació d’Origen Pla de Bages, de petites dimensions, està estretament vinculada al cultiu de la vinya (tots els cellers són familiars i tenen vinya pròpia) i treballa activament en la preservació del paisatge de la pedra seca i la recuperació de les varietats autòctones.

Els tastos seran guiats pels sommeliers grans coneixedors de la zona: Josep Pelegrín, Anna Castillo i Clara Antúnez (La Gastronòmica), i retransmesos en directe en el perfil d’instagram @dopladebages

En les retransmissions hi intervindran els elaboradors, tècnics i propietaris dels cellers i es parlarà de territori, de la recuperació de les varietats autòctones, de paisatges de vinya i pedra seca i de les històries personals que hi ha darrere cada projecte. D’aquesta manera es podrà ser partícip dels diferents projectes que formen part de la DO Pla de Bages, una DO que compta amb el reconeixement de la bona unió que hi ha entre els cellers.

El calendari de tastos és el següent:

Josep Pelegrín

23/04 Celler Cooperatiu d’Artés i Abadal

14/05 Cava Gibert i vins Urpina

26/05 Murallius i Vinyes de Castellgalí

Anna Castillo

28/04 Celler Solergibert i Celler Sanmartí

7/05 Oller del Mas i Fargas-Fargas

19/05 Celler Cooperatiu de Salelles i Sant Miquel d’Oló

21/05 Celler Les Acàcies i vins Colltor

Clara Antúnez i Jaume Montanyà (La Gastronòmica)

30/04 Mas de Sant Iscle i Entrebosc

12/05 Exibis i La Diferenta

28/05 Celler el Molí – Collbaix i celler Grau i Grau

Hi ha l’opció per a qui vulgui tastar en directe els vins, d’adquirir-los a diferents comerços o botigues de vins, d’entre elles la botiga online vinsdelbages.com.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa