La pedra seca: la joia arquitectònica de la DO Pla de Bages
La pedra seca: la joia arquitectònica de la DO Pla de Bages

!–akiadsense–>

Aquest divendres 8 de juny es dona el tret de sortida oficial a la Fira dels Vins del Bages amb la Nit de Picapolls. Es tracta d’una vetllada organitzada per la mostra Vi_suals, que proposa un tast de vins de la DO Pla de Bages elaborats amb la varietat picapoll. A més del dels vins, també es podrà gaudir dels tastets dels Fogons del Bages, que col·laboren amb l’acte, la música en directe de “Mon petit món” i “DJ Ferry B” i l’actuació dels castells dels Picapolls de la Gavarresa. Tot plegat al Parc de la Seu.

La inauguració oficial serà dissabte dia 9. Al llarg del matí es podrà visitar la mostra de vins, enoturisme i art efímer urbà organitzada per Vi_suals a la Plaça Sant Domènec, l’exposició fotogràfica a la Plana de l’Om i a les 13h assistir a la presentació del Pla Director de les Tines, a l’Auditori de la Plana de l’Om.

El punt més tradicional el posarà la celebració del 20è aniversari de la Confraria de vins del Bages. L’Acte d’investidura es podrà seguir a la Plana de l’Om i tindrà com a Confrares de Mèrit a la periodista Empar Moliner – encarregada del pregó – i els escriptors Jaume i Ramon Corominas. A més dels nous cellers de la DO, Vins Colltor i el Celler Les Acàcies, i el Restaurant Mas de la Sala. I com a Confrares d’Honor el meteoròleg Francesc Mauri, i l’esportista Núria Picas. El sopar que segueix a l’acte d’investidura anirà a càrrec dels Fogons Gastronòmics del Bages, i se celebrarà a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria Joviat. Visites i tastos al llarg del cap de setmana.

Tant dissabte com diumenge, s’ha programat un seguit de tastos temàtics i singulars impartits per alguns dels millors sommeliers, enòlegs, viticultors, productors i comunicadors del sector. Aquestes activitats se celebraran a la Plaça Sant Domènec entre les 10:30h del matí i les 21h a l’espai habilitat com a Aula de tast. A més, s’han planificat diferents visites guiades a alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat relacionats amb el món vitivinícola. Entre elles la Ruta de les tines a peu de vinya, que oferirà un transfer amb autobús des de la Plaça dels Infants. Tant la ruta de dissabte com la de diumenge estan patrocinades pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i pel programa Parc a Taula de desenvolupament econòmic als parcs de la Diputació de Barcelona, amb tast de vins de la DO Pla de Bages i del Parc a Taula.

A banda dels tastos i les visites guiades, a la Plaça Sant Domènec s’hi instal·laran l’Espai Vi-Bar, una barra de vins i cellers de la DO Pla de Bages; i l’Espai Gastronòmic, que comptarà amb la presència de Les Cuineres del Bages el dissabte, i de Mengem Bages el diumenge.

En paraules de Joan Soler, president de la DO Pla de Bages: “Estem preparats per convidar-vos a casa nostre”. I esperem que gaudiu de la 1a edició d’aquesta Fira del Vi del Bages, la Fira VI-Ba! Podeu consultar el programa sencer al web de la fira, així com comprar els tiquets i abonaments per als diferents actes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa