Biblioteques amb DO

!--akiadsense-->

Les biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa-Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages i Súria participen al projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, música, art i gastronomia. Tot combinat amb la divulgació i coneixement del territori i de la història vitivinícola de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Seran moltes i diverses però es farà un especial esment a les dones en el món del vi. Per exemple el debat “Emprenedores del vi”, amb la periodista Patricia de Golferichs que s’acompanyarà amb un tast de vins amb Llorenç de Ferrer, enòleg del Celler Les Acàcies d’Avinyó. Serà aquest divendres, a les 19h a la biblioteca d’Avinyó. També aquest divendres es fa un tast “El Geoparc de la Catalunya Central” a càrrec de Ferran Climent, director científic del Geoparc, i amb degustació de vins i cava d’Artés.

Per acostar el vi als més petits s’han programats activitats que vinculen el contes amb l’activitat vitivinícola molt arrelada al Bages. L’hora del conte es farà dimecres 29 de gener a les 17.30h a la biblioteca de Súria, divendres 31 de gener a les 18h a la biblioteca d’Artés i dijous 6 de febrer a les 18h a la biblioteca d’Avinyó.

Biblioteques amb DO és un projecte impulsat per la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques amb la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. La consolidació i èxit d’aquesta iniciativa rau en la col·laboració a nivell local entre les biblioteques públiques, els cellers, les cooperatives, els consells reguladors de cadascuna de les denominacions d’origen i, a nivell nacional, en la implicació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa