Els cellers de la DO Pla de Bages visiten el Pallars

La visita anual per enfortir les relacions entre els cellers de Pla de Bages i per conèixer altres zones vitivinícoles s'ha fet a la DO Costers del Segre

Cellers del Pla de Bages a Castell d'Encús

Cellers del Pla de Bages a Castell d’Encús

Com cada any, durant el mes de gener, els cellers de la Denominació d’Origen Pla de Bages dediquen una jornada a visitar altres territoris vitivinícoles propers per conèixer de primera mà les experiències d’altres cellers en relació a la vinya, l’elaboració de vins i l’enoturisme. Aquesta jornada serveix també per enfortir les relacions entre els mateixos cellers del Bages.

Aquest any s’ha visitat la DO Costers del Segre i concretament la subzona del Pallars. S’ha escollit aquesta zona pels trets en comú que poden tenir amb el Bages, sent comarca d’interior, amb un orígen geològic destacat que n’ha fet tenir el reconeixement de la UNESCO. El Geoparc de la Catalunya Central i El Geoparc de la Conca de Tremp actualment són els únics Geoparcs mundials de Catalunya.

Cup excavat de la roca de Castell d'Encús

Cup excavat de la roca de Castell d’Encús | xx

Durant la visita al Castell d’Encús de Talarn, Raül Bobet ha donat a conèixer el treball de recerca que es fa al celler pel que fa a varietats i vinificacions. Un dels trets distintius del celler és la vinificació en cups de pedra del s. XII que es troben als mateixos terrenys del celler. En aquest aspecte el nord de la comarca del Bages també compta amb un gran nombre de cups excavats a la pedra similars. Durant la visita la neu va fer acte de presència i van poder gaudir de la vinya enblanquinada.

Els responsables del celler Terrers del Pallars

Els responsables del celler Terrers del Pallars durant la visita dels cellers de la DO Pla de Bages | xx

Al migdia es va visitar Terrer del Pallars, el celler que l’enòloga Núria Bigorra i el restaurador Manresà Jordi Ruiz tenen a Figuerola d’Orcau. Durant el dinar a base de productes locals del Pallars es van conèixer de primera mà els projectes de futur del celler així com les estratègies de promoció a nivell de territori dels productes del Pallars.

Nou comentari