VadeVi
La DO Pla de Bages fa una crida a l’esperança enmig de la crisi del coronavirus
  • CA
Les tines de pedra seca de la DO Pla de Bages

!--akiadsense-->

La majoria dels cellers de la DO Pla de Bages són petits i amb vins de gamma mitjana i alta que tenen la seva principal sortida a restaurants i botigues especialitzades. Aquest sector ha paralitzat completament la seva activitat per la crisi del coronavirus i per tant molts d’aquests vins ja no es venen.

El seu president Joan Soler explica en declaracions a Vadevi que “si tenim en compte que prop del 80% del vi de la DO Pla de Bages es ven al canal tradicional a restaurants i a través de distribuïdores, la situació és ara molt crítica”.

Soler preveu que el pitjor encara ha de venir perquè “els cellers no cobrarem les vendes que havíem fet prèviament fins que els restaurant no paguin als distribuïdors, i si els restaurants no poden pagar ens vindrà en diferit una castanya espectacular”.

Així i tot, el president de la DO Pla de Bages fa una crida a l’esperança, “per sort la venda a supermercats encara està viva i a més els cellers tenim la sort d’estar amb contacte amb la natura. La vinya continua el seu procés aliena al coronavirus i el món vegetal està esplèndid i la natura et centra. Els pagesos no vivim aquesta crisi amb ofuscació perquè com que tenim feina, tenim menys temps per mirar la tele”.

Recorda que “per sort, el món del vi té uns terminis molt llargs i hem de mirar més enllà. Ara estem embotellant vins que vendrem d’aquí a dos anys i això ens ha de donar esperança”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa