La Ruta del Vi del Bages és un projecte col·laboratiu entre entitats públiques i privades que fa uns mesos que està actiu i que ara vol incidir en donar-se a conèixer a través de diverses accions de promoció dirigides tant internament al propi territori bagenc com a la resta de Catalunya. En aquest sentit, aquest dijous han organitzat una jornada de presentacions a Casa Amatller de Barcelona, on han convocat diversos professionals del sector del turisme i la comunicació.

“Tenim grans actius, però encara som un territori poc conegut per a molta gent”, dirà el conseller de Turisme del Bages, Agustí Comas, per això, afegia, “hem de donar veu i més valor a allò que ens fa singulars i diferents a partir de projectes com aquest que ens permet ordenar de manera transversal la nostra oferta enoturística”. Comas ha participat a la presentació a la premsa juntament amb la secretària de la Denominació d’Origen Pla de Bages, Eva Farré, i de la tècnica d’enoturisme de la Ruta, Eva Méndez. Totes dues han compartit algunes d’aquestes singularitats del territori.

Tines de pedra seca de la Vall de Flequer | E.V.
Tines de pedra seca de la Vall de Flequer | E.V.

Estem en procés de creació i promoció alhora“, deia Farré, i venim a Barcelona “per proximitat, per pertinença al territori i perquè creiem que malgrat la situació que vivim, aquest projecte pot obrir portes a noves oportunitats a través d’un turisme proper i sostenible”. Tant ella com Méndez han detallat elements propis i definitoris del territori, la seva oferta de vins amb una particular mirada a la varietat picapoll, allotjaments i restauració. I n’han destacat alguns elements com l’existència documentada de més de 6.500 barraques de pedra seca; la seva llarga història vinculada al vi des de l’època romana, molta cultura de vi i una gent que cada cop creu més i defensa el territori de manera conjunta.

El projecte de la Ruta del Vi del Bages es va començar a gestar al 2019 i des d’aleshores s’ha anat consolidant poc a poc. De fet, segons apunten les entitats organitzadors, a dia d’avui tenen una trentena de membres adherits, entre els quals la meitat serien els cellers bagencs, 8 allotjaments rurals i 7 restaurants, i esperen incrementar el nombre d’entitats o actius que s’hi puguin anar sumant.

Ara, dirà la secretària de la DO, “tenim feina interna de seguir buscant sinergies entre nosaltres i teixir una oferta i un discurs molt més sòlid per poder presentar-nos al món”. “El nostre objectiu és que se’ns conegui i puguem rebre el major nombre de visitants al territori”, conclourà. La jornada de presentació ha finalitzat amb un petit showroom on es podia conèixer més detall d’alguns dels projectes que formen part de la Ruta.

Més informació sobre la Ruta i la seva oferta, en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix