La Denominació d’Origen dels vins del Pla de Bages ha celebrat aquest dissabte al vespre l’inici dels actes de celebració dels seus 20 anys de vida.

Davant mes de 200 persones, entre les quals el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, diversos alcaldes de la comarca, començant pel de Manresa, altres autoritats, representants dels diferents cellers, del sector del vi a la comarca i públic en general, l’acte va comptar amb un moment molt emotiu, quan desprès de recordar la trajectòria de la DO al llarg d’aquestes dues dècades, es va retre un homenatge al qui n’ha estat president durant pràcticament tot aquest temps, Valentí Roqueta.

Roqueta, visiblement emocionat, va rebre plaques i reconeixements de la pròpia DO, de la Confraria dels Vins del Bages i de l’Ajuntament de Manresa, i va dirigir-se als assistents recordant tots aquells que eren al seu costat quan la DO va començar a ser una realitat

De fet, l’any 1995 va crear-se una denominació d’origen que des de feia temps era molt reivindicada pels cellers de la comarca, i així es va recordar durant la celebració.

A banda dels diversos parlaments, l’acte va comptar també amb el lliurament dels premis del 7è Concurs per a la rehabilitació de Barraques de vinya i altres construccions de pedra seca, que va atorgar reconeixements a Marc Sellarés, Casis, i Ampans. El tercer premi va ser per a la barraca rehabilitada per Joan Borrós, el segon va quedar desert, i el primer se’l van endur ex aequo Jaume Torra i Miquel Vila.

Després de la part més institucional, va seguir un sopar servit per l’Associació Fogons Gastronòmics del Bages, que organitzava l’acte conjuntament amb la pròpia DO, i la Confraria dels Vins del Bages.

Actualment està formada per 12 cellers: Celler Abadal, Celler Solergibert, Celler Cooperatiu d’Artés, Mas de Sant Iscle, Més que Paraules, Celler el Molí, Celler Cooperatiu de Salelles, Heretat Oller del Mas, Fargas Fargas, Vins Grau, Can Serra dels Exibis i Sanmartí. A aquests cal afegir-hi un 13e celler, Caves Gibert, productor de la DO Cava.

Formada majoritàriament per explotacions familiars, amb vinya pròpia, els cellers del Bages produeixen uns vins de molta alta qualitat, atès que les característiques climatològiques locals impliquen una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa