VadeVi
Els vins del Pla de Bages aterren a Barcelona
  • CA

El proper dilluns 17 d’octubre la Denominació d’Origen Pla de Bages organitza el que serà el seu primer showroom per a públic professional a Barcelona. Al voltant d’una cinquantena de vins de 13 cellers estaran presents a l’acte, que se celebrarà a l’Edifici del Rellotge de l’Escola Industrial, un conjunt d’edificis modernistes situat al carrer Comte d’Urgell, 187 de Barcelona.

L’acte, sota el títol És l’hora del Pla de Bages, estarà presidit pel president de la Denominació d’Origen Pla de Bages, Joan Soler, el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras i el Director General de l’INCAVI, Salvador Puig.

Al llarg de la tarda, de 17 a 21h, professionals de la restauració i l’hostaleria, així com a premsa especialitzada i prescriptors del món del vi, podran conèixer de prop l’oferta vitivinícola del Pla de Bages, una zona de producció especialment interesant per Barcelona gràcies a la seva proximitat.

El showroom servirà a més per presentar nous productes així com algun projecte nou lligat a la DO Pla de Bages, com és el cas del nou complex d’enoturisme Oller del Mas, guanyador del Premi a la Millor Experiència Enoturística en la categoria de cellers, en la segona convocatòria dels Premis d’Enoturisme de Catalunya, celebrada el passat mes de juliol. Pel que fa als productes nous els assistents podran degustar el nou vi de finca Abadal 3.9, un nou vi elaborat amb la varietat sumoll de Vins Grau, o el primer vi negre que surt al mercat del celler Sanmartí, un celler nou a la DO però amb una tradició mil·lenària en l’elaboració de vi al Mas Sanmartí.

L’acte compta també amb la col·laboració de Parc a Taula, un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu la promoció dels valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs agraris de la província de Barcelona mitjançant la gastronomia, la producció artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat. Aquesta col·laboració permetrà maridar els vins de la DO Pla de Bages amb embotits de Mura, coca de recapte amb albergínia blanca, formatge d’ovella o olives arbequines entre altres.

Fundada l’any 1995, la Denominació d’Origen Pla de Bages està formada majoritàriament per explotacions familiars amb vinya pròpia, facilitant així una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya, que es tradueix en la qualitat dels seus vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa