VadeVi
La Festa de la Verema del Bages aquest any serà més llarga
  • CA

El Kursaal Espai Gastronòmic de Manresa va acollir la presentació de la 21a edició de la Festa de la Verema del Bages, que serà del 29 de setembre al 2 d’octubre. Aquest any s’amplia en el temps en una aposta clara per continuar creixent en públic i en oferta d’activitats, totes elles encaminades a donar reconeixement a la bona feina dels cellers del Pla de Bages.

La inauguració de la festa tindrà lloc divendres dia 30 a la Fundació Alícia (Món Sant Benet), amb el taller culinari Les postres del vi, a càrrec de Jaume Biarnés, cap de cuina de la Fundació. Aquella mateixa nit, a Manresa, nova edició del Nocturna Vinum, un recorregut per 6 bars i restaurants de la ciutat en els que es podrà fer una degustació gastronòmica i un maridatge amb vins de la DO Pla de Bages, mentre es gaudeix de música en directe.

Dissabte 1 d’octubre els actes es traslladen a la Finca Urpina d’Ampans, on se celebrarà la Verema Solidària d’Ampans, amb activitats molt diverses com sortides amb BTT, caminades per la vinya, tastos i arrossada popular. A la tarda el vi agafarà tot el protagonisme en una de les principals novetats d’aquesta edició. A la Plaça Vella d’Artés, Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016, serà l’encarregat de guiar Tastos amb ritme, una sèrie de tastos de vins que aniran acompanyats de les actuacions musicals de Cèlia Vila i Meritxell Gené. A més, Pelegrín presentarà en primícia el seu llibre Els vins del Pla de Bages, elaborat conjuntament amb el fotògraf Marc Trilla. La jornada de dissabte acabarà amb un sopar maridatge elaborat per diversos restaurants d’Artés i a on se serviran vins del Pla de Bages.

La jornada central de la Festa de la Verema arribarà diumenge 2 d’octubre a la Plaça Vella d’Artés. Amb la presència de tots els cellers de la DO Pla de Bages, es faran els tradicionals tastos de vins acompanyats dels Mossecs de les Cuineres del Bages i del tradicional pa amb vi i sucre. Una jornada amb una àmplia oferta lúdica i cultural: fira d’artesans, exposicions de maquetes de les masies d’Artés, tractors antics, demostracions d’oficis artesans i activitats musicals, teatrals i populars seran presents al llarg del dia més concorregut i popular de la Festa de la Verema del Bages.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa