VadeVi
La Rasa Exibis 2012: corpulència que conjuga amb frescor 
  • CA

Exibis La Rasa 2012

Celler Can Serra dels Exibis

DO Pla de Bages

Preu aproximat: 20 euros

Exibis la Rasa 2012 conjuga la potència, corpulència i tannicitat del cabernet sauvignon amb la frescor, subtilesa i vivesa del sumoll negre.

Aquest cupatge del celler Can Serra dels Exibis, al nord de la DO Pla de Bages, sorprèn pel color: té una intensitat colorant espectacular amb tonalitats d’un roig ben fosc i reflexes violacis. Alhora, la seva gran adherència al vidre ens avisa de la densitat i contundència del cupatge.

En flairar la copa, ens desperta en els sentits un intens perfum balsàmic. Fruits negres del bosc com la mora, mirtilla o grosella negra confitades fan delir conjuntament amb les notes de moka i tabac dolç que fan endevinar una criança en botes de roure francès. Notes de fusta lleugera i elegant juguen amb espècies fresques com l’anís estrellat i el fonoll fresc.

Les sensacions gustatives al paladar ballen entre la frescor de l’acidesa del sumoll i la dolçor, la voluptuositat i sedositat dels tanins del cabernet. A més, una amplíssima consistència i maduresa fenòlica dels tanins asseguren un pas de boca llarg i persistent. Finalment l’olfacció retronasal ens recorda la xocolata negra, la moka amb tocs resinosos de llorer i fins i tot una ensumada de tabac holandès.

En definitiva, una conjugació encertada de propietats varietals del cabernet sauvignon amb el sumoll negre, que tant s’esplaia a les terrasses força rocoses de la zona.

Aquesta del zona més alta del Bages (500 metres d’altitud), la zona de Navàs, està recuperant el valor de les vinyes velles, amb varietats autòctones antigues com el sumoll i el mandó, tan adaptades a l’orografia i microclima de muntanya amb influència continental més que mediterrània.

Can Serra dels Exibis honora la sumoll com a varietat autòctona tot i que en el seu cupatge, ho fa a través d’una varietat tan bordelesa i internacional com la cabernet sauvignon.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa