VadeVi
Neix l’Enotren, una nova atracció enoturística al Bages
El projecte està liderat per FGC, l’Ajuntament de Manresa i la DO Pla de Bages | DO Pla de Bages

!--akiadsense-->

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Fira de Manresa i la Denominació d’Origen Pla de Bages per impulsar l’Enotren, una nova iniciativa per donar valor a tota l’oferta lúdica i turística a la comarca del Bages i que és propera a la línia Llobregat-Anoia d’FGC.

Els eixos sobre els quals s’ha definit i estructurat l’oferta de Turistren al Bages són, d’una banda, l’enoturisme, a partir de la DO Pla de Bages; i el turisme cultural i espiritual, a partir de Montserrat i la Cova de Sant Ignasi; i, sobretot, de la ciutat de Manresa, a partir del seu patrimoni històric i com a destinació internacional de pelegrinatge al voltant de la figura de Sant Ignasi i la seva connexió amb el Camí Ignasià i de Sant Jaume.

DO Pla de Bages

Els cellers del Pla de Bages són hereus de la tradició vinícola, que es demostra amb les barraques de vinya i les tines, origen de les quals es remunta a mitjan segle XVIII. La Ruta de les Tines és un recorregut per fer a peu que permet conèixer les antigues construccions on s’elaborava vi úniques al món i testimonis del gran passat vinícola del Bages.

La Manresa ignasiana

Sant Ignasi de Loiola és la personalitat que ha donat més projecció internacional a la ciutat de Manresa. Va ser aquí on va descobrir la seva vocació i on es va inspirar per escriure els Exercicis Espirituals durant la seva estada a la ciutat, l’any 1522. D’aquí a cinc anys, doncs, el 2022, es commemorarà el 500 aniversari de l’estada a Manresa de Sant Ignasi . A hores d’ara ja s’està treballant amb la vista posada en aquesta fita.

La ciutat, que és també el punt d’arribada del Camí Ignasià (que uneix Loiola, al País Basc, i Manresa) ofereix la visita a fins a 22 llocs ignasians i, més enllà d’això, permet conèixer el ric patrimoni medieval, etapa d’esplendor de la ciutat, i també remarcables exemples de patrimoni modernista.

D’aquesta manera, FGC ofereix als usuaris la possibilitat de descobrir el territori i els productes bagencs d’una manera diferent amb els següents bitllets combinats fent una reserva prèvia a través del web de Turistren o si es prefereix a través del Centre d’Atenció al Client de Pl. Espanya:

“Manresa: viatja a l’època medieval” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta i un tiquet d’accés al Centre d’Interpretació del Carrer del Balç. Aquest bitllet es pot adquirir directament des de les màquines de venda de bitllets de les estacions d’FGC.

“Manresa universal, la ciutat de Sant Ignasi” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta i una visita guiada als espais vinculats a la Manresa ignasiana, com la Cova de Sant Ignasi.

“Manresa cor de Catalunya” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, una visita guiada pels principals llocs d’interès de la ciutat, com la Seu i el carrer del Balç, i un tast de productes locals i vins de la D.O. Pla de Bages.

“Les tines del Bages” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, el transport d’anada i tornada des de l’estació fins a les Tines, una ruta guiada i un tast de vins amb degustació i dinar opcional.

“Els tresors de Mura” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, el transport d’anada i tornada a Mura, una ruta guiada un tast de vins amb degustació i un dinar.

“Els cellers del Bages” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada fins a dos cellers, les dues visites guiades, un tast de vins amb cada una de les visites i un àpat al celler Oller del Mas.

“Cellers i caves d’Artés” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada fins a dos cellers, les dues visites guiades, un tast de vins amb cada una de les visites i un àpat a base de productes locals a Artés.

“El Pla de Bages a cavall” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada fins a l’hípica de Sant Fruitós de Bages, una ruta guiada a cavall, una visita guiada i un tast al celler Mas de Sant Iscle.

“Montserrat i el cor de Catalunya” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, un segon bitllet d’anada i tornada del Cremallera de Montserrat, una entrada a l’Espai Audiovisual, una degustació de licors, una visita guiada a Manresa amb tast de vins, un àpat al Kursaal Espai Gastronòmic i allotjament d’una nit amb esmorzar en una habitació doble.

“Descobreix el Pla de Bages” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, transport d’anada i tornada a dos cellers del territori amb visita guiada i tast de vins, el transport i una ruta guiada per la Vall de Flequer i l’allotjament d’una nit amb esmorzar en una habitació doble.

FGC ha recuperat dos bitllets combinats que ja existien al Turistren i els ha afegit a la marca Enotren:

“Món Sant Benet” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta, el transport en autobús fins a Sant Fruitós de Bages i la visita al monestir i el campanar.

“Museu de la Tècnica de Manresa” que inclou: un bitllet d’anada i tornada des de qualsevol punt de la línia Llobregat-Anoia d’FGC a l’estació de Manresa Alta i l’entrada al Museu de la Tècnica.

Turistren i els trens turístics d’FGC

Amb l’Enotren, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amplia l’oferta del Turistren per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del tren, atraient nous sectors de públic i estenent la finalitat del viatge en tren més enllà del seu ús diari per motius professionals o escolars.

D’aquesta manera, Ferrocarrils ofereix als usuaris diferents plans i llocs per visitar propers a les estacions de les línies metropolitanes, com per exemple a Terrassa la Granja Escola l’Alzina, el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Seu d’Ègara, la Masia Freixa o la Casa Alegre de Sagrera; a Monistrol per agafar el Cremallera de Montserrat i visitar el Monestir i les muntanyes sagrades; i a Sant Cugat el Mercantic, el Monestir o el Museu de Marilyn Monroe.

Properament, FGC augmentarà la seva oferta de trens turístics amb un tren restaurant ambientat en un comboi de principis del segle XX que farà un trajecte de 40 minuts entre Sant Boi de Llobregat i Monistrol de Montserrat. Aquest nou tren s’unirà als ja consolidats Tren dels Llacs, Tren del Ciment, Cremallera de Vall de Núria, Funicular de Gelida, els Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova de Montserrat i el Cremallera de Montserrat.

Turistren forma part del pla estratègic comercial que està duent a terme FGC amb entitats i ajuntaments de la seva àrea d’influència, establint convenis i acords per tal de crear vincles per potenciar la difusió i la promoció de bitllets combinats, en una operació win win on totes les parts implicades poden obtenir aspectes beneficiosos.

Més informació sobre els bitllets combinats aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa