VadeVi
Nou format de la Fira del Vi del Bages: actes virtuals que es podran seguir des de locals públics
  • CA
Una imatge de l'edició passada de la Fira ViBa que no es podrà reproduir enguany
Una imatge de l’edició passada de la Fira ViBa que no es podrà reproduir enguany

!--akiadsense-->

La Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages arriba a la seva tercera edició. I l’organització ha decidit mantenir la celebració del certamen, però adaptant-la a la situació de crisi sanitària actual. Així, una gran part de les activitats, com ara tastos i activitats artístiques, se celebraran virtualment a través de la web firaviba.cat i les xarxes socials de Facebook i Instagram @firaviba per assegurar el compliment de les mesures sanitàries imposades per l’estat d’alarma. Però també n’hi haurà de presencials.

La programació anirà des del dilluns dia 15 de juny fins el diumenge 21. Com sempre, l’objectiu de la Fira ViBa és posar en valor el territori, la gastronomia i el turisme prenent el vi com a fil conductor. Tot plegat és especialment pertinent pel fet que en la situació actual es posa èmfasi en la necessitat de potenciar els productes locals i el turisme de proximitat.Així, els continguts virtuals de la Fira es podran seguir no només des de casa, sinó també des de locals de restauració, des d’on, respectant les normes de seguretat vigents, es podran fer els tastos guiats que s’oferiran.

El certamen busca la complicitat i la cooperació del sector del vi, el sector de la restauració i el sector de la cultura, procurant reforçar la promoció econòmica de la ciutat i la comarca després de la situació viscuda aquests darrers mesos. La Fira, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, forma part de les mesures impulsades per a la reactivació de l’activitat econòmica, com les que s’inclouen al Pla de Reactivació Social i Econòmica impulsat pel consistori. La inauguració tindrà lloc a peu de vinya, a Manresa.

Els maridatges artístics pretenen mostrar, en un format més distès, el tast de vins a través de diferents composicions artístiques amb l’objectiu de seguir donant suport als sectors culturals com la dansa, la música i el teatre o el patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat. Concretament, hi haurà 4 propostes que combinen vins amb una disciplina determinada, conduïts per personatges rellevants del món de la comunicació i per la seva implicació amb el territori i el vi. D’aquesta manera, compartirem els vins de cadascun dels cellers amb DO Pla de Bages amb les versions de Beatles a càrrec de Rubber Soul, la música de Natxo Tarrés, la dansa de la Laura Bataller o la interpretació de Carles Gilabert. Els conductors dels actes seran els actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas, la comunicadora Miriam Santamaria i la sommelier Pilar Garcia.

D’altra banda, des de Manresa Turisme es proposen maridatges de patrimoni a través d’un vídeo que uneix els vins del tots els cellers de la Denominació d’Origen amb diferents espais patrimonials de la ciutat. D’aquesta manera es podrà fer un recorregut passant per la Cova, la Seu, el Pont Vell, el carrer del Balç o la Torre Lluvià. Alhora també s’hi podran descobrir indrets que són més nous com el pou de llum i l’escultura d’acollida. Per al sector més professional i aficionat al vi, hi haurà un tast acurat amb Joan Soler, enòleg i president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, i Josep Pelegrín, sommelier i professor del curs de sommelieria de l’Escola Joviat de Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa